Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

«Να βρεθεί ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας της Πολιτκόφσκαγια»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τη συνέχιση των ερευνών ζήτα η Διεθνής Αμνηστία.

Ακτιβιστές και οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μεταξύ των οποίων και η Διεθνής Αμνηστία, κάλεσαν σήμερα τη Μόσχα να συνεχίσει τις έρευνες για τον εντοπισμό εκείνων που διέταξαν τη δολοφονία της δημοσιογράφου Άννας Πολιτκόφσκαγια, μετά τη χτεσινή καταδίκη των πέντε αυτουργών.

«Να βρεθεί ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας της Πολιτκόφσκαγια»

«Οι ρωσικές αρχές πρέπει να αποδείξουν με συγκεκριμένες ενέργειες ότι προσπαθούν να καθορίσουν ποιος ήταν αυτός που ήθελε το θάνατο της Άννας Πολιτκόφσκαγια. Εκείνοι που διέταξαν τη δολοφονία θα πρέπει να εντοπιστούν και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Σεργκέι Νικίτιν, επικεφαλής του παραρτήματος της Διεθνούς Αμνηστίας στη Ρωσία.

Η έρευνα «πρέπει να παραμείνει ανοιχτή μέχρι να βρεθεί ο ηθικός αυτουργός αυτού του αποτρόπαιου εγκλήματος» δήλωσε από την πλευρά του ο Ντμίτρι Μουράτοφ, ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Νόβαγια Γκαζέτα στην οποία εργαζόταν η Πολιτκόφσκαγια μέχρι το θάνατό της, τον Οκτώβριο του 2006.

Το δικαστήριο θα ανακοινώσει στις 27 Μαΐου τις ποινές των πέντε ανδρών που κρίθηκαν ένοχοι για τη συμμετοχή τους στη δολοφονία. Πρόκειται για έναν πρώην αστυνομικό, τρεις αδελφούς με καταγωγή από την Τσετσενία και τον θείο τους. Όλοι τους βρίσκονται αντιμέτωποι με την ποινή των ισοβίων.

Η Άννα Πολιτκόφσκαγια, μια δημοσιογράφος που δεν δίσταζε να επικρίνει την πολιτική του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, δολοφονήθηκε από σφαίρες στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διέμενε στη Μόσχα, το 2006. Ήταν 48 ετών. Ο θάνατός της προκάλεσε αποτροπιασμό σε ολόκληρο τον κόσμο.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.