Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΕΣΑμεΑ: Συμμετοχή της ΕΣΑμεΑ στο Διασυντονιστικό Όργανο συνδικαλιστικών και επιστημονικών φορέων για τις κοινές δράσεις ενάντια στη “μνημονιακή” λαίλαπα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανακοίνωση 10.06.13

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της, γιατί δεν κλήθηκε να συμμετέχει ως τριτοβάθμιος κοινωνικοσυνδικαλιστικός φορέας των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, που εκπροσωπεί πάνω από το 15% των πολιτικών της χώρας που οι μνημονιακές πολιτικές έχουν πλήξει με τον πιο βίαιο τρόπο, στο Διασυντονιστικό Όργανο Συνδικαλιστικών & Επιστημονικών Φορέων που θα αποφασίζει κοινές αντιδράσεις στη ¨μνημονιακή¨ λαίλαπα.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. διαμαρτύρεται σε όλους τους συμμετέχοντες συνδικαλιστικούς και επιστημονικούς φορείς με πολλούς από τους οποίους η Ε.Σ.ΑμεΑ. από ιδρύσεως της έχει διαχρονική συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη.

Πέραν τούτου, ένα προς ένα τα δέκα σημεία που έτυχαν της ομόφωνης αποδοχής από τους εκπροσώπους των συμμετεχόντων φορέων στο Διασυντονιστικό Όργανο αφορούν τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, οι οποίοι αποτελούν συστατικό κομμάτι του παραγωγικού και κοινωνικού ιστού της χώρας μας και είναι οι πρώτοι που έχουν υποστεί τις βίαιες μνημονιακές πολιτικές.

Είναι εκείνη η πληθυσμιακή ομάδα που συνδέεται με τη φτώχεια πριν την έναρξη της οικονομικής κρίσης, και είναι εκείνη η πληθυσμιακή ομάδα την οποία η ανεργία, η μεγαλύτερη κοινωνική και οικονομική πληγή της χώρας, έχει χτυπήσει με σφοδρότητα.

Επίσης, η ευρωπαϊκή και διεθνής εμπειρία έχει αποδείξει ότι η οριζόντια διάχυση της διάστασης της αναπηρίας σε δράσεις και πολιτικές που αφορούν στο γενικό πληθυσμό (mainstreaming), είναι ο παράγων που επιφέρει την ουσιαστική διαφορά προς όφελος των ατόμων με αναπηρία, και επιπρόσθετα προάγει την δημοκρατία και τον πολιτισμό μιας κοινωνίας.

Για όλους αυτούς τους λόγους, και επειδή στις επόμενες συνεδριάσεις θα εξειδικευτούν τα δέκα σημεία κοινής δράσης και θα συσταθεί ειδική ομάδα εργασίας για κάθε θέμα όταν παρίσταται ανάγκη, η Συνομοσπονδία ζητά την άμεση κοινή απόφαση για την επίσημη συμμετοχή εκπροσώπου της Ε.Σ.Α.μεΑ. στο Διασυντονιστικό Όργανο.

Η συμμετοχή της Ε.Σ.Α.μεΑ σε αυτό το Διασυντονιστικό που δρα ενιαία και συντονισμένα είναι αποφασιστικής σημασίας.

Από την κινητοποίηση των δυνάμεων που θα υπερασπιστούν τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου το εναπομείναν κοινωνικό κράτος δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να λείπει το αναπηρικό κίνημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.