Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Κινητοποιήσεις για τη μεταφορά μαθητών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νέες κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη, πέραν των καταλήψεων, αποφάσισαν γονείς, μαθητές και δήμοι διεκδικώντας λύση στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών από και προς τα σχολεία τους.

Υπενθυμίζεται ότι 4.000 παιδιά στο νομό Θεσσαλονίκης δεν εξυπηρετούνται από τα δρομολόγια, καθώς οι τιμές που ορίζει η σχετική ΚΥΑ για τα δρομολόγια κρίνονται ασύμφορες από τους ιδιοκτήτες λεωφορείων.

Μετά από έκτακτη συνεδρίαση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών και Μαθητριών Δήμου Θέρμης, αποφασίστηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων αύριο στις 6 το απόγευμα στα Πράσινα Φανάρια. Σήμερα το πρωί μαθητές του 3ου Γυμνασίου Θέρμης πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο της Θέρμης ενώ συναντήθηκαν και με τον δήμαρχο.

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Αναστασιάδης καλεί τους γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη από τις 8 μέχρι τις 11 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία Λαγκαδά.

Σε αυτό το μήκος κύματος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων Νομού Θεσσαλονίκης, Γιώργος Θώμογλου, κατά την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, είχε επισημάνει την ανάγκη να υπάρξει συνολική και ριζική λύση στο πρόβλημα, και τόνισε ότι στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων δεν θα πρέπει να κλείνουν σχολικές μονάδες. "Πείσαμε τα παιδιά στο Ωραιόκαστρο να σταματήσουν τις καταλήψεις στα σχολεία τους και να βρουν άλλες μορφές κινητοποιήσεων" σχολίασε και πρόσθεσε ότι ήδη μαθητές προχώρησαν πριν από μέρες στον αποκλεισμό του κόμβου Κιλκίς - Σερρών.

Την ίδια ώρα ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος επισημαίνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι σύμφωνα με πληροφόρηση που έχει, υπάρχει κινητικότητα στο υπουργείο Εσωτερικών προς την κατεύθυνση της διευθέτησης του ζητήματος που έχει προκύψει. Ο ίδιος μάλιστα δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις αύριο το πρωί.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.