Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Το κρασί κάνει την καρδιά να χτυπά σαν «τρελή»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού και άνοιας.

Ένα ποτήρι κρασί την ημέρα θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού, καρδιακής ανεπάρκειας ή άνοιας, προειδοποιούν οι ειδικοί.

Η μέτρια κατανάλωση κρασιού και άλλων αλκοολούχων ποτών -δηλαδή από ένα έως τρία ποτήρια την ημέρα- αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής αρρυθμίας (κολπική μαρμαρυγή).

Πρόκειται για την πιο συχνή αρρυθμία της καρδιάς και αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού, προειδοποιούν οι ειδικοί.

Αυτό συμβαίνει γιατί οι άνω θάλαμοι της καρδιάς δεν αντλούν αποτελεσματικά το αίμα και υπάρχει κίνδυνος σχηματισμού θρόμβων.

Σε ακραίες περιπτώσεις η κολπική μαρμαρυγή μπορεί να προκαλέσει καρδιακή ανεπάρκεια, ενώ έχει συνδεθεί και με τη νόσο του Αλτσχάιμερ, καθώς μειώνεται η ροή του αίματος στον εγκέφαλο.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν, ότι παρότι πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η ελαφριά έως μέτρια κατανάλωση κρασιού μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών ασθενειών και εγκεφαλικού, είναι σημαντικό τα οφέλη αυτά να εξισορροπούνται απέναντι στον πιθανό κίνδυνο εμφάνισης κολπικής μαρμαρυγής.

Η συγκεκριμένη έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 80.000 άνθρωποι από τη Σουηδία, βρήκε ότι όσοι ανέφεραν μέτρια κατανάλωση κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών, είχαν περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν την ασθένεια.

Η ίδια έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο American College of Cardiology δεν εντόπισε παρόμοιες επιδράσεις από την κατανάλωση μπύρας.

«Δεν έχουμε κάποια εξήγηση για την έλλειψη σύνδεσης των συμπτωμάτων αυτών με την κατανάλωση μπύρας» δήλωσε η καθηγήτρια Susanna Larsson από το ινστιτούτο Karolinska της Στοκχόλμης, αναφέρει η Daily Mail.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.