Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Το φύκι που έχει γεύση… μπέικον

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αποτελεί πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον δημιούργησαν τα dulse, ένα είδος κόκκινου φυκιού το οποίο αποτελεί πηγή βιταμινών, ιχνοστοιχείων, πρωτεϊνών και αντιοξειδωτικών. Με μια όμως ιδιαιτερότητα: έχει γεύση… μπέικον.

«Όταν τα τηγανίσει κανείς, κάτι που εγώ έκανα, η γεύση τους δεν θυμίζει φύκια, αλλά μπέικον», αναφέρει ο επικεφαλής ερευνητής Δρ. Chris Langdon, καθηγητής Αλιείας στο πανεπιστήμιο. «Είναι ίδια με αυτή του μπέικον - και μάλιστα αποκτούν πολύ δυνατή γεύση μπέικον», συμπληρώνει. Η ερευνητική ομάδα, συνεργάζεται με ειδικούς προκειμένου να επεξεργαστούν τρόπους καλλιέργειας του φυκιού.

Το... μπέικον της θάλασσας, μοιάζει με ημιδιάφανο κόκκινο λάχανο, με τη διαφορά ότι έχει διπλάσια θρεπτική αξία.

tre


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.