Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Η διαμαρτυρία των ΑμεΑ σήμερα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Συνεχής ενημέρωση με άρθρα...
Ακολουθούν σχετικά άρθρα.

------------------

Στους δρόμους σήμερα τα άτομα με αναπηρία






Συγκέντρωση και πορεία στις 11:00 στο κέντρο.

Πανελλήνια κινητοποίηση έξω από κάθε διεύθυνση Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας σε όλες τις πόλεις της χώρας διοργανώνει σήμερα η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.

«Η απαράδεκτη κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στα ΚΕΠΑ, η μακροχρόνια αναμονή "φυλακισμένων" ΑμεΑ στις λίστες των ΚΕΠΑ προκειμένου να επανεξεταστούν και η αναστολή της σύνταξης αναπηρίας ή του επιδόματος αναπηρίας τους προετοιμάζει την κοινωνική ευθανασία τους», αναφέρει η ΕΣΑΜΕΑ σε ανακοίνωσή της.

«Υπό το βάρος αυτής της κατάστασης που αγγίζει τα όρια της βαρβαρότητας η ΕΑΜΕΑ καλεί σε πανελλήνια κινητοποίηση διαμαρτυρίας τα άτομα με αναπηρία χρόνιες παθήσεις, τα μέλη των οικογενειών τους και κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη στα θέματα που αφορούν την αναπηρία έξω από κάθε διεύθυνση ΚΕΠΑ σε όλες τις πόλεις της χώρας», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η κεντρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης του σεβασμού και της αξιοπρέπειας των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους θα γίνει για τους πολίτες της Αθήνας την Τρίτη 23 Οκτωβρίου έξω από τη Διοίκηση του ΙΚΑ στην οδό Σωκράτους και Αγ. Κωνσταντίνου, ώρα 11, και θα συνεχίσει με πορεία των συγκεντρωμένων προς το Υπουργείο Εργασίας.

Ανάλογες κινητοποιήσεις την ίδια ημέρα και ώρα θα πραγματοποιηθούν από τους περιφερειακούς τοπικούς φορείς των ΑμεΑ και των οικογενειών τους σε κάθε πόλη της χώρας που λειτουργεί Διεύθυνση ΚΕΠΑ: Ιωάννινα, Λαμία, Καλαμάτα, Κόρινθος, Τρίπολη, Αγρίνιο, Πάτρα, Βόλος, Καρδίτσα, Λάρισα, Τρίκαλα, Έδεσσα, Καβάλα, Καστοριά, Κατερίνη, Κιλκίς, Κοζάνη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Ρόδο, Ζάκυνθο, Κέρκυρα, Άγιο Νικόλαο, Χανιά, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Λασίθι, Λέσβο, Χίο, και Λήμνο.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

------------------

Σε 37 πόλεις διαδηλώνουν τα άτομα με αναπηρία





Ζητούν επιτάχυνση των διαδικασιών επανεξέτασης για συντάξεις-επιδόματα
Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε όλα τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) προγραμματίζει για σήμερα Τρίτη, στις 11.00 το πρωί η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ). Σύμφωνα με την ΕΣΑμεΑ, περισσότερα από 70.000 άτομα με αναπηρία βρίσκονται σήμερα στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ προκειμένου να επανεξετασθούν, ενώ στους περισσότερους έχει ανασταλεί, επί μακρό χρονικό διάστημα, η σύνταξη ή το επίδομα αναπηρίας και το βιβλιάριο υγείας, έως ότου επανεξετασθούν από τις Υγειονομικές Επιτροπές και εκδοθεί η σχετική γνωμάτευση.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα το πρωί τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της Συνομοσπονδίας, ο πρόεδρος Γ. Βαρδακαστάνης ζήτησε από τον υπουργό Εργασίας να δώσει λύση και προσέθεσε ότι αποτελεί άμεση ανάγκη η επαναχορήγηση της σύνταξης ή των επιδομάτων αναπηρίας, αναδρομικά από την ημερομηνία αίτησής τους για επανεξέταση, καθώς και η ανανέωση του βιβλιαρίου υγείας των ασφαλισμένων για όσο χρόνο βρίσκονται στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ.

Ζήτησε επίσης για όσους καταθέτουν από εδώ και στο εξής αίτηση επανεξέτασης για τη συνέχιση καταβολής προνοιακού επιδόματος ή σύνταξης αναπηρίας, να οριστεί η αυτόματη ανανέωση της γνωμάτευσης που έχει λήξει, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία επανεξέτασής τους από τις Υγειονομικές Επιτροπές και εκδοθεί η νέα γνωμάτευση.

Σημαντικό θέμα για την ΕΣΑμεΑ, είναι και η θεσμοθέτηση ειδικής μέριμνας για την εξυπηρέτηση των κατοίκων των νησιωτικών περιοχών, και της υποχρέωσης των Υγειονομικών Επιτροπών να προβαίνουν σε κατ' οίκον εξέταση εκείνων των ατόμων με αναπηρία που αποδεδειγμένα και αντικειμενικά δεν μπορούν να μεταβούν στις διευθύνσεις των ΚΕΠΑ.

Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έχουν προγραμματιστεί να γίνουν σε 37 πόλεις, δηλ. σε: Γιάννενα, Λαμία, Καλαμάτα, Κόρινθο, Τρίπολη, Αγρίνιο, Πάτρα, Βόλο, Καρδίτσα, Λάρισα, Τρίκαλα, Έδεσσα, Καβάλα, Καστοριά, Κατερίνη, Κιλκίς, Κοζάνη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Ρόδο, Ζάκυνθο, Κέρκυρα, Άγιο Νικόλαο, Χανιά, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Λασίθι, Λέσβο, Χίο, Λήμνο, Ερμούπολη, Καρλόβ,ασι και Βαθύ.



------------------

Παγκρήτια κινητοποίηση για την εγκατάλειψη των ατόμων με αναπηρία



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:00.
Στους δρόμους βγαίνουν άτομα με αναπηρία και βαριά πάσχοντες στο Ηράκλειο, διαμαρτυρόμενοι για την εγκατάλειψη της πολιτείας. Κάνοντας λόγω για κοινωνική ευθανασία οι σύλλογοι των ΑμεΑ στο Ηράκλειο προχωρούν σε κινητοποιήσεις για να ευαισθητοποιήσουν την πολιτεία αλλά και την κοινωνία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Όπως λένε χαρακτηριστικά η απαράδεκτη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι ανάπηροι και οι χρόνια πάσχοντες στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας, η μακροχρόνια αναμονή «φυλακισμένων», στις λίστες των ΚΕΠΑ προκειμένου να επανεξεταστούν, η αναστολή της σύνταξης ή του επιδόματος αναπηρίας, η απεριόριστη ταλαιπωρία που υπόκεινται οι υποψήφιοι για εξέταση, προετοιμάζουν στα ΑμεΑ την κοινωνική ευθανασία τους.

Με αυτά τα δεδομένα, ο Παγκρήτιος Σύλλογος Αναπήρων Πολιτών και το Νομαρχιακό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρίες Νομού Ηρακλείου, κάτω από τις διαμαρτυρίες των μελών τους και το βάρος αυτής της κατάστασης που αγγίζει τα όρια της βαρβαρότητας, καλεί σε ειρηνική διαμαρτυρία τα άτομα με αναπηρία και τους χρόνια πάσχοντες, τα μέλη των οικογενειών τους και κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη στα θέματα που αφορούν την αναπηρία, έξω από τα γραφεία του ΚΕΠΑ στις Διοικητικές Υπηρεσίες του ΙΚΑ στον Εσταυρωμένο, σήμερα και ώρα 11:00 π.μ.


Πηγή: http://prismanews.gr


------------------

Διαμαρτυρία ατόμων με αναπηρία στην Αγίου Κωνσταντίνου





Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας.

Έξω από το κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της διοίκησης του ΙΚΑ, στην Αγίου Κωνσταντίνου, βρίσκονται αυτή την ώρα άτομα με αναπηρία.

«Η απαράδεκτη κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στα ΚΕΠΑ, η μακροχρόνια αναμονή "φυλακισμένων'' ΑμεΑ στις λίστες των ΚΕΠΑ προκειμένου να επανεξεταστούν και η αναστολή της σύνταξης αναπηρίας ή του επιδόματος αναπηρίας τους προετοιμάζει την κοινωνική ευθανασία τους», αναφέρει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, σε ανακοίνωσή της.

Η διαμαρτυρία θα συνεχιστεί με πορεία των συγκεντρωμένων προς το υπουργείο Εργασίας.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

------------------


Κλειστή η Σταδίου





Σε εξέλιξη η πορεία ατόμων με αναπηρία
Κλειστή αυτή την ώρα η Σταδίου από την πορεία που πραγματοποιούν άτομα με αναπηρία προς το υπουργείο Εργασίας.

Νωρίτερα, συγκεντρώθηκαν έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ στην Αγίου Κωνσταντίνου.

Όπως καταγγέλλει η ΕΣΑμεΑ, «στην παρούσα στιγμή πάνω από 70 χιλιάδες άτομα με αναπηρία βρίσκονται στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ», καθώς όπως επισημαίνουν σε ένα μεγάλο ποσοστό έχει ανασταλεί, επί μακρό χρονικό διάστημα, η σύνταξη ή το επίδομα αναπηρίας και το βιβλιάριο υγείας, έως ότου επανεξετασθούν από τις Υγειονομικές Επιτροπές και εκδοθεί η σχετική Γνωμάτευση.



------------------

Απελπισμένοι περιμένοντας στις λίστες αναμονής





Διαμαρτυρία ατόμων με ειδικές ανάγκες και στη Θεσσαλονίκη.
Σε κατάσταση απελπισίας έχουν περιέλθει τα άτομα με αναπηρία καθώς αναγκάζονται να περιμένουν μέχρι και 8 μήνες στις λίστες αναμονής των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) για να μπορέσουν να πάρουν το εξωιδρυματικό επίδομα, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις αποτελεί και το μοναδικό πόρο για τη διαβίωσή τους.

Μεγάλος αριθμός ατόμων με αναπηρίες, μέλη συλλόγων παραπληγικών, τυφλών, καρκινοπαθών, αυτιστικών, συνδρόμου Down συγκεντρώθηκαν το πρωί μπροστά στο ΚΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο πανελλαδικών κινητοποιήσεων.

«Τα ΑμεΑ αναγκάζονται να περιμένουν μέχρι και 8 μήνες στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ και στο διάστημα αυτό εκτός από το επίδομα αναπηρίας διακόπτεται και η σύνταξη και η κοινωνική ασφάλιση. Εγώ περιμένω εδώ και 6 μήνες και επιβιώνω γιατί έχω μια βασική σύνταξη, αλλά υπάρχουν ανάπηροι που δεν έχουν άλλο πόρο ζωής εκτός από το εξωιδρυματικό επίδομα και δεν μπορούν ούτε να πάρουν τα φάρμακά τους αλλά ούτε και να επιβιώσουν» ανάφερε ο γραμματέας του παραρτήματος Βόρειας Ελλάδας του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών Πέτρος Βαρσαμής .

«Το ΚΕΠΑ ως ιδέα είναι καλό αλλά στη πράξη δεν λειτουργεί» εξήγησε ο κ Βαρσαμής. Πρόσθεσε ακόμη ότι δεν υπάρχουν πλέον επιτροπές για να εξετάσουν κατ΄ οίκον τα ΑμεΑ που δεν μπορούν να μετακινηθούν και αναγκάζονται οι συγγενείς τους να τους μεταφέρουν στο ΚΕΠΑ όπου αντιμετωπίζουν έναν Γολγοθά επειδή το ασανσέρ δεν χωράει αναπηρικό αμαξίδιο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr


------------------


Τα ΑμεΑ έξω από το ΙΚΑ



Έξω από τα γραφεία της διοίκησης του ΙΚΑ στην Αγ. Κωνσταντίνου είναι συγκεντρωμένοι αυτή την ώρα άνθρωποι με αναπηρία, διαμαρτυρόμενοι για την άθλια κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει.

Περίπου 70.000 άτομα με αναπηρία είναι στη λίστα αναμονής των ΚΕΠΑ για να περάσουν από τις υγειονομικές επιτροπές και αυτή τη στιγμή καλούνται να ζήσουν δίχως επίδομα αναπηρίας, δίχως σύνταξη, δίχως βιβλιάριο υγείας. 



Πηγή: http://www.enikos.gr

------------------


Διαμαρτυρία των ΑμεΑ



Έξω από τα γραφεία της διοίκησης του ΙΚΑ στην Αγ. Κωνσταντίνου είναι συγκεντρωμένοι αυτή την ώρα άνθρωποι με αναπηρία, διαμαρτυρόμενοι για την άθλια κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει.

Περίπου 70.000 άτομα με αναπηρία είναι στη λίστα αναμονής των ΚΕΠΑ για να περάσουν από τις υγειονομικές επιτροπές και αυτή τη στιγμή καλούνται να ζήσουν δίχως επίδομα αναπηρίας, δίχως σύνταξη, δίχως βιβλιάριο υγείας.


Πηγή: http://www.enikos.gr


------------------


Ο πρόεδρος των ΑμεΑ στο enikos.gr



Δείτε τι είπε ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, Γιάννης Βαρδακαστάνης στο enikos.gr.



Υπενθυμίζουμε ότι αυτή την ώρα βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από τα γραφεία της διοίκησης του ΙΚΑ στην Αγ. Κωνσταντίνου άνθρωποι με αναπηρία, διαμαρτυρόμενοι για την άθλια κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει.

Περίπου 70.000 άτομα με αναπηρία είναι στη λίστα αναμονής των ΚΕΠΑ για να περάσουν από τις υγειονομικές επιτροπές και αυτή τη στιγμή καλούνται να ζήσουν χωρίς επίδομα αναπηρίας, χωρίς σύνταξη και χωρίς βιβλιάριο υγείας. 


Πηγή: http://www.enikos.gr

------------------


Κλειστή η Σωκράτους



Κλειστή είναι αυτή την ώρα η οδός Σωκράτους, στο κέντρο της Αθήνας, καθώς ξεκίνησε η πορεία των ατόμων με αναπηρία, με κατεύθυνση προς το υπουργείο Εργασίας. 


Πηγή: http://www.enikos.gr


------------------

Κλειστή η Αθηνάς


Κλείνει αυτή την ώρα και η οδός Αθηνάς λόγω της πορείας των ΑμεΑ, που κατευθύνεται προς το υπουργείο Εργασίας. 


Πηγή: http://www.enikos.gr

------------------


Κλειστή η Πειραιώς & η Σταδίου



Κλείνει αυτή την ώρα η Πειραιώς στο ύψος της Ομόνοιας λόγω της πορείας των ΑμεΑ, ενώ κλειστή είναι και η Σταδίου λόγω της πορείας των μαθητών που λίγο νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος.






------------------

Διαμαρτυρία ΑμεΑ και στο Αγρίνιο


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης του σεβασμού και της αξιοπρέπειας των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, πραγματοποιηθηκε σήμερα ώρα 11 το πρωί έξω από την διεύθυνση του Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας στο υποκατάστημα του ΙΚΑ Αγρινίου ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και στις διευθύνσεις των ΚΕΠΑ στην Ζάκυνθο, Πύργο και Αίγιο.






Πηγή: http://www.enikos.gr


------------------


"Έχουν να μας πληρώσουν 5 μήνες"



Δείτε τι είπε το μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, Ρούλα Κανταρίδου στο enikos.gr.



Υπενθυμίζουμε ότι αυτή την ώρα βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από τα γραφεία της διοίκησης του ΙΚΑ στην Αγ. Κωνσταντίνου άνθρωποι με αναπηρία, διαμαρτυρόμενοι για την άθλια κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει.

Περίπου 70.000 άτομα με αναπηρία είναι στη λίστα αναμονής των ΚΕΠΑ για να περάσουν από τις υγειονομικές επιτροπές και αυτή τη στιγμή καλούνται να ζήσουν χωρίς επίδομα αναπηρίας, χωρίς σύνταξη και χωρίς βιβλιάριο υγείας.


Πηγή: http://www.enikos.gr


------------------


Στην αναμονή για σύνταξη



Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα και σε άλλες 36 πόλεις κάνουν από το πρωί τα ΑμΕΑ, που διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση στην καταβολή των επιδομάτων και των συντάξεων.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Mega:





Πηγή: http://www.enikos.gr


------------------


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.