Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Sky Νews: Ανεπιθύμητα παιδιά εγκαταλειμμένα στην Ελλάδα της κρίσης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ρεπορτάζ του βρετανικού δικτύου για το Χαμόγελο του Παιδιού και το «Έλενα».

Στην Ελλάδα της κρίσης και τα εγκαταλειμμένα παιδιά αναφέρεται το πρώτο θέμα του Sky Νews. Η οικονομική κρίση έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και, όπως λέει ο Κώστας Γιαννόπουλος στο βρετανικό δίκτυο, σε διάστημα μερικών μηνών σπίτια φιλοξενίας παιδιών είναι πιθανό να κλείσουν επειδή οι εταιρείες και οι πολίτες δεν μπορούν πια να δίνουν χρήματα σε φιλανθρωπίες.

«Δεν τολμών να σκεφτώ πως θα κάνουμε κάτι τέτοιο. Γι’ αυτό προσπαθούμε πολύ σκληρά να πείσουμε τον κόσμο, και Έλληνες του εξωτερικού, να προσφέρουν. Τριακόσια ογδόντα παιδιά περιμένουν από μας για να συνεχίσουν τη ζωή τους, οπότε δεν υπάρχει καμία περίπτωση να τα εγκαταλείψουμε για δεύτερη φορά», τονίζει.

Ο κ. Γιαννόπουλος είχε δύο επιτυχημένες επιχειρήσεις τεχνολογίας και ίδρυσε το Χαμόγελο του Παιδιού ικανοποιώντας την επιθυμία του 5χρονου γιου του που πέθανε από καρκίνο πριν από 20 χρόνια.

Η οργάνωση «τρέχει» έντεκα σπίτια φιλοξενίας στην Αθήνα, 24ωρη γραμμή βοήθειας και κινητές ιατρικές μονάδες. Φροντίζει 350 παιδιά, ορισμένα από τα οποία εγκαταλείφθηκαν επειδή οι γονείς τους δεν μπορούν πια να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις ανάγκες τους.

Τα περισσότερα χρειάζονται φροντίδα επειδή οι γονείς τους είναι εθισμένοι σε αλκοόλ ή ουσίες ή λόγω κακοποίησης.

Το βρετανικό δίκτυο επισκέφθηκε και το Μαιευτήριο Έλενα Βενιζέλου. Σε ένα μικρό δωμάτιο στον πρώτο όροφο, μια μικρή ομάδα νοσοκόμων φροντίζει τα μωρά που έχουν εγκαταλειφθεί.

Είναι πολύ προστατευτικές και συνεπείς στις αρμοδιότητές τους: δεν αποτελούν απλά την 24ωρη φροντίδα των μωρών. Είναι όλα όσα τα μωρά έχουν και γνωρίζουν.

Το νοσοκομείο αναλαμβάνει τα μωρά αυτά μέχρι την ηλικία των έξι μηνών. Στη συνέχεια μεταφέρονται σε κέντρο φιλοξενίας αν οι γονείς τους δεν βρεθούν. Κάποιοι γονείς εντοπίζονται αλλά οι περισσότεροι όχι.

«Το πρόβλημα εντάθηκε», λέει ο διευθυντής του νοσοκομείου. «Πολλές γυναίκες γεννούν εδώ και απλώς φεύγουν από το μαιευτήριο αφήνοντας τα παιδιά τους στη δική μας φροντίδα. Ένας λόγος είναι πως υπάρχουν μητέρες που πιστεύουν πως δεν μπορούν να αναθρέψουν τα παιδιά τους. Ο άλλος είναι το μεγάλο μεταναστευτικό κύμα. Χρησιμοποιούν την Ελλάδα σαν γέφυρα για να φτάσουν σε μία άλλη χώρα. Εγκυμονούν, γεννούν, φεύγουν».

«Τα παιδιά αυτά είναι οι ανθρώπινες συνέπειες της οικονομικής κρίσης, τα παιδιά της Ελλάδας που δεν τα θέλει κανείς. Εγκαταλειμμένα λόγω μιας κρίσης που άρχισε πριν καν να γεννηθούν», καταλήγει το ρεπορτάζ.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.