Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

«Σκοτώνουν» τα κενά στα δημοτικά και νηπιαγωγεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στα 16.500 τα κενά ενώ θα γίνουν και μετακινήσεις πλεοναζόντων εκπαιδευτικών.

«Τώρα, λοιπόν, λέω για πρώτη φορά ότι οι 19.500 δεν είχαν εξασφαλιστεί. Δεν είχαμε βρει τα λεφτά γι' αυτούς. Κάναμε αγώνα όχι με ηρεμία, όχι μιλώντας πάντα την ελληνική γλώσσα αλλά και άλλες, ξένες γλώσσες, με ένταση μεγάλη, με κόστος και ψυχολογικό».

Tα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Παιδείας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ προκαλώντας έκπληξη στον εκπαιδευτικό κόσμο. Όσον αφορά τις πιστώσεις να αναφέρουμε ότι όντως το υπουργείο Παιδείας δεν είχε εξασφαλίσει το σύνολο των 19.500 πιστώσεων. Είχε εξασφαλίσει τις πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού που είναι 2000 καθώς και τις πιστώσεις μέσω ΕΣΠΑ.

Μετά από ψήφιση τροπολογίας το Υπουργείο μόλις στις 3/9 κατάφερε να εξασφαλίσει 3000 πιστώσεις από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Βέβαια ο υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για 19500 πιστώσεις σε κατά καιρούς συνεντεύξεις του πιθανόν θεωρώντας δεδομένη την εξασφάλιση των 3000 του ΠΔΕ. Στα παραπάνω να προσθέσουμε ότι την 1/8 το Υπουργείο είχε καταθέσει αίτημα για 6000 πιστώσεις μέσω κρατικού προϋπολογισμού που δεν εγκρίθηκε και γι αυτό υιοθετήθηκε ως λύση το ΠΔΕ.

Παράλληλα ο υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι καταβλήθηκε μεγάλος αγώνας μείωσαν τις αποσπάσεις κατά 350 έγιναν αλλαγές στις αναθέσεις ενώ ανέφερε ότι θα προχωρήσει και σε μετακινήσεις πλεοναζόντων εκπαιδευτικών σε άλλες περιοχές λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εκεί που έχεις πλεόνασμα, στείλε δίπλα».

Ο υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι μέσα από τον αγώνα που έδωσε μείωσε τις ελλείψεις σε προσωπικό στις 16500 έναντι των 22.000 και 22.500 που ανέφερε στις συνεντεύξεις του Ιουλίου-Αυγούστου.

Προσλήψεις αναπληρωτών

Ο κ.Λοβέρδος ανέφερε ότι σήμερα θα ανακοινωθούν οι πρώτες 3000 προσλήψεις αναπληρωτών ενώ στις 10/9 θα πραγματοποιηθούν 2000 προσλήψεις για την Ειδική Αγωγή. Ακόμα γνωστοποίησε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες φάσεις αναπληρωτών ώστε να καλυφθούν τα κενά. Χαρακτηριστικά δήλωσε:

Στη συνέχεια κάθε μέρα θα τοποθετούνται αναπληρωτές, ούτως ώστε τις επόμενες μέρες κατά βάση στις 11/9 που ανοίγουν τα σχολεία, αλλά και τις αμέσως επόμενες μέρες να πάψει να υπάρχει το κενό.

Προτεραιότητα σε Αθμια

«Τα κενά, τα οποία σκοτώνουν είναι τα κενά στα Νηπιαγωγεία και στα Δημοτικά. Σε Δημοτικά που έχεις ένα δάσκαλο αν δεν είναι αυτός εκεί, τότε τα παιδιά είναι αδέσποτα και είναι παιδάκια μικρά» υπογράμμισε ο υπουργός Παιδείας ενώ αναφέρθηκε και στη Βθμια δηλώνοντας ότι «λογικώς καλύπτονται αμέσως στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.