Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Τραγωδίες: Αποζημίωση με μεγάλη καθυστέρηση...

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αν και συγκλόνισαν το πανελλήνιο τα χρόνια που πέρασαν -17 από τη συντριβή του ουκρανικού αεροσκάφους Γιάκοβλεφ στα Πιέρια όρη και 14 από την πρόσκρουση του πλοίου «Εξπρές Σάμινα» στη βραχονησίδα Πόρτες της Πάρου- έσβησαν από τη μνήμη των περισσότερων τις δύο τραγωδίες.

Για πολλούς όμως από τους συγγενείς των θυμάτων, 74 ανθρώπων που βρήκαν φρικτό θάνατο στην πλαγιά του χιονισμένου βουνού το 1997 και 80 ψυχών που χάθηκαν στα νερά του Αιγαίου το 200, ο Γολγοθάς συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Εκτός του πόνου και της απώλειας, δεκάδες είναι ακόμα οι οικογένειες που παλεύουν για αποζημιώσεις ενάντια στον Γολιάθ, δηλαδή το Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο ως «ισχυρός» διάδικος έχει την πολυτέλεια να εξαντλήσει κάθε ένδικο μέσο προκειμένου να ροκανίσει το χρόνο πριν αναγκαστεί να καταβάλει χρηματική ικανοποίηση.

Τελεσίδικες αποφάσεις

Ενδεικτικό είναι ότι προ δεκαημέρου το ΣτΕ εξέδωσε δύο αποφάσεις με τις οποίες δικαίωσε την οικογένεια θύματος της μοιραίας πτήσης του αεροσκάφους –στο οποίο επέβαιναν 42 Έλληνες, οι περισσότεροι από την Κοζάνη που εργάζονταν σε κατασκευαστική εταιρεία στην Ουκρανία- και ένα ανήλικο τότε παΐδι που έχασε παππού και γιαγιά στο ναυάγιο του «Σάμινα», όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

«Είναι απίστευτα αυτά που ακούσαμε και βιώσαμε από το Ελληνικό Δημόσιο. Έκανε ότι μπορούσε για να αποφύγει την καταβολή των αποζημιώσεων, ενώ γνώριζε ότι δύο υπάλληλοι του είχαν σημαντικό μερίδιο ευθύνης για την πτώση του αεροσκάφους», λέει στο «Ελεύθερο Τύπο» ο Γιάννης Κουμπούρας, ο οποίος έχασε τον πατέρα του, Γιώργο, στο δυστύχημα στα Πιέρια όρη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.