Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

«Πρέπει να χορηγούν σαγιονάρες στους φαντάρους και όχι να τις αγοράζουν»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι υποστηρίζει το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος - Ποια είναι η ανεπίσημη θέση του ΓΕΣ.

Σάλος έχει ξεσπάσει από την είδηση ότι στο ΚΕΝ Μεσολογγίου η διοίκηση προχώρησε σε μαζική παραγγελία υποχρεώνοντας τους φαντάρους, εμμέσως πλην σαφώς, να τις αγοράζουν από το ΚΨΜ πληρώνοντας 5,2 ευρώ χωρίς απόδειξη.

Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος και η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία καταδικάζουν το θέμα που έχει συμβεί στο ΚΕΝ Μεσολογγίου.

Το newsbeast.gr επικοινώνησε με το συγκεκριμένο δίκτυο. «Αυτό που συμβαίνει είναι ότι δεν εξαντλούνται τα αποθέματα διαφόρων ειδών, δεν γίνονται νέες προμήθειες αλλά υποχρεώνονται οι φαντάροι να τα αγοράζουν. Πολλοί μιλούν για ανάγκη περικοπών και ότι πρέπει να γίνει οικονομία στις Ένοπλες Δυνάμεις. Αυτό όμως που ισχύει είναι ότι δόθηκαν υπέρογκα ποσά στους πολεμικούς εξοπλισμούς, κάτι που συνέβαλε αποφασιστικά στην χρεωκοπία του εργαζόμενου λαού και στον πλουτισμό των εμπλεκόμενων πολιτικών και στρατιωτικών. Αναλυτές εκτιμούν ότι το κόστος των πολεμικών προμηθειών για τα ΕΜΠΑΕ 1996-2201 και 2001-2006, των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, όταν επικεφαλής του ΥΠΕΘΑ ήταν οι Τσοχατζόπουλος-Παπαντωνίου-Σπηλιωτόπουλος υπερβαίνει τα 25 τρισ. δραχμές, χρεώνοντας τον κάθε πολίτη 60.000 ευρώ!», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος στο οποίο καταγγέλλουν διάφορα ζητήματα οι φαντάροι επισημαίνει: «Είναι απαράδεκτο να μην χορηγούν σαγιονάρες και άλλα υλικά και να είναι υποχρεωμένοι οι φαντάροι να τα αγοράζουν. Πρέπει οι οικογένειες των φαντάρων να ξεσηκωθούν». Τονίζει ακόμη ότι «αυτό γίνεται εδώ και πάρα πολύ καιρό ενώ δεν συμβαίνει μόνο στο Μεσολόγγι. Συμβαίνει στις περισσότερες μονάδες της χώρας». Και το παράλογο, όπως λένε, είναι ότι «δεν υπάρχουν ούτε καν ταμειακές μηχανές».

Το newsbeast.gr επικοινώνησε και με το ΓΕΣ προκειμένου να διαπιστωθεί τι συμβαίνει τελικά. Η απάντηση που δόθηκε ανεπισήμως είναι ότι υπάρχει ένα πρόβλημα δεδομένο με τα υλικά και τις προμήθειες οι οποίες, μέσω διαγωνισμών, διεξάγονται, στο υπουργείο Ανάπτυξης. «Δημιουργούν πολλά προβλήματα οι ενδιαφερόμενοι με ενστάσεις. Δεδομένης και της οικονομικής κρίσης, κάποια είδη, των οποίων έχει ανασταλεί η χορήγησή τους, είναι και οι σαγιονάρες. Σε περίπτωση που απεμπλακούν κάποια χρήματα, θα επανέλθουν. Το πρόβλημα δεν είναι τωρινό. Έχει εντοπιστεί εδώ και αρκετό καιρό», αναφέρεται χαρακτηριστικά από επίσημα χείλη του ΓΕΣ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.