Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Έληξε η κατάληψη του ΙΚΑ, «ο αγώνας συνεχίζεται ανυποχώρητα» μηνύουν οι καταληψίες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Μετά από διαβεβαιώσεις του διοικητή Ρ. Σπυρόπουλου ότι ξεκινάνε διαβουλεύσεις για την εγκύκλιο, που θα κρατήσουν μέχρι την 1η Ιουλίου

Πρωτόγνωρο το κύμα συμπαράστασης δημιουργεί παρακαταθήκες για τις διεκδικήσεις των ΑμεΑ


"Η αναδίπλωση Σπυρόπουλου αποτελεί ένα πρώτο βήμα" επισημαίνει η Κίνηση για την Χειραφέτηση των ΑμεΑ"Η αναδίπλωση Σπυρόπουλου αποτελεί ένα πρώτο βήμα" επισημαίνει η Κίνηση για την Χειραφέτηση των ΑμεΑ

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ και αφού πέτυχαν την αναδίπλωση του διοικητή του ΙΚΑ σχετικά με την εγκύκλιο περικοπής στο ήμισυ της συμμετοχής του Ιδρύματος σε κρίσιμα αναπηρικά βοηθήματα, οι εννιά καταληψίες των “κεντρικών” του ΙΚΑ τερμάτισαν την περίπου 40ωρη κατάληψή τους.

Όπως μας ενημέρωσε ο εκπρόσωπος των καταληψιών Α. Ρέλλας, ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβ. Σπυρόπουλος δεσμεύτηκε ενώπιόν τους ότι η “κρίσιμη” εγκύκλιος δεν θα τεθεί σε ισχύ μέχρι την 1η Ιουλίου, ενώ παράλληλα ζήτησε από εκπρόσωπο της Κίνησης για την Χειραφέτηση των ΑμεΑ (έτσι αυτοπροσδιορίστηκαν οι μετέχοντες στην κατάληψη) να συμμετάσχει στις διαβουλεύσεις που θα γίνουν για να αρθούν οι σκαστές αδικίες της εγκυκλίου υπό την σημερινή της μορφή.

Από πλευράς της Κίνησης για την Χειραφέτηση των ΑμεΑ, η αναδίπλωση Σπυρόπουλου δεν αποτελεί παρά ένα μικρό πρώτο βήμα η αξιοπιστία του οποίου θα κριθεί στην πράξη τις αμέσως προσεχείς εβδομάδες. Οι της Κίνησης, απευθύνουν μήνυμα ανυποχώρητης αντίστασης προς όλο το αναπηρικό κίνημα, επαναλαμβάνοντας την θέση ότι “στις εποχές μας όπου στοιχειώδη κοινωνικά δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία απειλούνται, η μηδενική ανοχή είναι η μόνη αληθινή διαδικασία χειραφέτησης”. Η συνολική αποτίμηση της όλης εμπειρίας με το “βλέμμα” των καταληψιών – πρωταγωνιστών της, θα γίνει με αυριανή εκτενή ανακοίνωση της “Κίνησης” που θα φιλοξενηθεί αυτούσια στη σελίδα. 





Πηγή: Εφημερίδα "Ελευθεροτυπία"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.