Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Έργα συντήρησης σχολικών μονάδων στα Χανιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αλλάζουν σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Γενικό «λίφτινγκ» σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα Χανιά επιχειρεί ο δήμος Χανίων, καθώς όπως ανακοινώθηκε υπογράφηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο που ανέλαβε το έργο «Επισκευές σε σχολικές μονάδες Δήμου Χανίων», προϋπολογισμού 352.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο της εργολαβίας θα γίνουν επισκευές αντικεραυνικών συστημάτων σε μεγάλο αριθμό σχολείων που έχουν πρόβλημα με το αντικεραυνικό σύστημα λόγω των κλοπών που έχουν γίνει, καθώς και ελαιοχρωματισμός σχολικών μονάδων.

Επιμέρους παρεμβάσεις θα γίνουν ακόμα στο παλιό δημοτικό σχολείο Βαμβακοπούλου στο παλιό δημοτικό σχολείο Αρωνίου, στο νέο δημοτικό σχολείο Βαμβακοπούλου στο 2ο νηπιαγωγείο Χανίων και στο Πολυκλαδικό Λύκειο Ακρωτηρίου.

Παράλληλα στο γυμνάσιο Δαράτσου, το 1ο ΕΠΑΛ, το 5ο δημοτικό, το 2ο λύκειο το ειδικό δημοτικό-ειδικό νηπιαγωγείο, τη σχολή επαγγελματικής κατάρτισης και το 3ο νηπιαγωγείο, θα γίνει καθαίρεση παλιών κουφωμάτων καθώς και επισκευή τους.

Επίσης, θα γίνει αποκατάσταση σημείων που έχουν υποστεί διάβρωση κυρίως λόγω υγρασίας.

Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Χανίων Νίκος Ξυνίδης, «η Δημοτική Αρχή των Χανίων, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, προγραμματίζει και υλοποιεί μια σειρά από παρεμβάσεις στα σχολεία προκειμένου να διασφαλίσει την ασφαλή και ομαλή λειτουργία αυτών και την ερχόμενη σχολική χρονιά». Ο κ. Ξυνίδης πρόσθεσε πως «οι εν λόγω παρεμβάσεις θα καλύψουν σημαντικές ανάγκες των σχολικών μονάδων, αναβαθμίζοντας τις σχολικές υποδομές και βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας».



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.