Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Δεν σχεδιάζονται αυστηρότεροι έλεγχοι στα αεροδρόμια αναφέρει αξιωματούχος της Ε.Ε.

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εμπειρογνώμονες από όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν την επόμενη εβδομάδα τρόπους ενίσχυσης της ασφάλειας στα αεροδρόμια, μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, ανέφερε αξιωματούχος της ΕΕ, πάντως δεν αναμένεται ότι θα εισηγηθούν αυστηρότερους κανόνες όσον αφορά τους ελέγχους ασφαλείας με πανευρωπαϊκή ισχύ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα φιλοξενήσει μια σύνοδο ειδικών στην ασφάλεια των αερομεταφορών και από τα 28 κράτη μέλη, όπως δήλωσε η Ευρωπαία επίτροπος αρμόδια για τις Μεταφορές Βιολέτα Μπουλτς.

Αξιωματούχος της ΕΕ διευκρίνισε ότι η σύνοδος αυτή θα γίνει την 31η Μαρτίου. Εξάλλου, μια σύνοδος εμπειρογνωμόνων για την ασφάλεια των χερσαίων μεταφορών προγραμματίζεται να γίνει την 11η Απριλίου.

«Η ασφάλεια είναι αρμοδιότητα των κρατών», υπενθύμισε ο αξιωματούχος. «Η Επιτροπή δεν πρόκειται να επιβάλει σε ένα μικρό αεροδρόμιο στη Φινλανδία τα ίδια μέτρα ασφαλείας που μπορεί να απαιτούνται για κόμβους μείζονος σημασίας, όπως αυτοί των Βρυξελλών ή του Παρισιού», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εάν θα μπορούσε να ζητηθεί η εγκατάσταση συσκευών ασφαλείας όπως σαρωτές σώματος στις εισόδους των αεροδρομίων, ο αξιωματούχος είπε πως αυτή είναι μια απόφαση που επαφίεται στις εθνικές αρχές, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το να προστεθούν κι άλλες διαδικασίες ελέγχων ασφαλείας μπορεί να μη βελτιώσει την ασφάλεια, επισήμανε ο μεγαλύτερος σύνδεσμος των εταιρειών που διαχειρίζονται αεροδρόμια στην ΕΕ, το Διεθνές Συμβούλιο Αερολιμένων Ευρώπης (ACI Europe).

Κάτι τέτοιο θα μπορούσε αντιθέτως να προκαλέσει «προβλήματα» και να «δημιουργήσει νέα ευάλωτα σημεία από την άποψη της ασφάλειας», καθώς εάν οι έλεγχοι γίνονται νωρίτερα, απλώς θα μετακινηθούν οι στόχοι πιθανών επιθέσεων, εξήγησε ο φορέας αυτός.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.