Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Τα αντικαταθλιπτικά τής προκάλεσαν πενθήμερη στύση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η 29χρονη γυναίκα δε μπορούσε να περπατήσει και να σταθεί όρθια.

Πέντε επίπονες ημέρες, κατά τις οποίες στεκόταν με δυσκολία στα δυο της πόδια, πέρασε μία νεαρή γυναίκα η οποία υπέφερε από… ασταμάτητη στύση στην κλειτορίδα της μετά τη λήψη αντικαταθλιπτικών φαρμάκων.

Σύμφωνα με το LiveScience η 29χρονη ελάμβανε φαρμακευτική αγωγή για την ενίσχυση της λίμπιντο και πρόσφατα είχε αυξήσει τη δόση της. Η νεαρή γυναίκα συμμετείχε σε μια κλινική δοκιμή στο πλαίσιο της οποίας έπαιρνε τα αντικαταθλιπτικά wellbutrin (bupropion) και trazodone, αναφέρει η ίδια ιστοσελίδα.

Όταν άρχισε να νιώθει πόνο και παρατήρησε πρήξιμο στην περιοχή των γεννητικών της οργάνων, σταμάτησε να λαμβάνει τα φάρμακα, ωστόσο τα συμπτώματά της επιδεινώθηκαν.

Η γυναίκα υπέφερε από πριαπισμό, μια κατάσταση η οποία συνήθως εμφανίζεται σε άντρες, όμως σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να επηρεάσει και γυναίκες.

Το πέος, ή η κλειτορίδα των ασθενών που πάσχουν από πριαπισμό «γεμίζει» με αίμα, προκαλώντας επώδυνη και συνεχή στύση, που δεν υποχωρεί.

Προκαλείται από μια απόφραξη των αιμοφόρων αγγείων, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις κάποια φάρμακα μπορεί να επηρεάσουν τη φυσιολογική λειτουργία των νεύρων που προκαλούν τη στύση, διευρύνοντας τις αρτηρίες του πέους.

Τα νεύρα «ξεχνούν» να στενέψουν και πάλι τις αρτηρίες μετά το πέρας της σεξουαλικής διέγερσης, με αποτέλεσμα την εμφάνιση πριαπισμού.

«Ο πόνος ήταν εξουθενωτικός, καθώς δε μπορούσε να περπατήσει, να καθίσει ή να σταθεί όρθια χωρίς να νιώθει ότι επιδεινώνεται» ανέφερε σχετική έκθεση για την υπόθεση της γυναίκας που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Sexual Medicine.

Όταν την εξέτασαν γιατροί, διαπίστωσαν ότι κλειτορίδα της είχε γίνει μωβ και είχε πρηστεί φτάνοντας τα 2x7 εκατοστά. Της χορηγήθηκαν αποσυμφορητικά κάθε έξι ώρες και μία ημέρα μετά η γυναίκα πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.