Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Καταγγέλλουν απάτη με εταιρείες σεκιούριτι στην Κρήτη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αναμένεται η παρέμβαση των εισαγγελικών Αρχών.

Παίρνουν δουλειές του Δημοσίου για φύλαξη με πρόσωπα που επιτηρούν την ίδιες ημέρες και ώρες... διαφορετικά κτίρια!

Μια καταγγελία φέρνει στο φως μια μεγάλη απάτη που κάνουν κάποιες εταιρείες σεκιούριτι στην Κρήτη εις βάρος του Έλληνα φορολογούμενου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του creteplus.gr πολύ σύντομα τις εισαγγελικές Aρχές, την Επιθεώρηση Εργασίας αλλά και τα Εργατικά Κέντρα στο νησί, θα απασχολήσουν υποθέσεις εταιρειών σεκιούριτι στο νησί, που παίρνουν με διαγωνισμό δουλειές από το Δημόσιο για τη φύλαξη κτιρίων.

Πώς στήνεται το… κόλπο
Συγκεκριμένες εταιρείες σεκιούριτι (δεν αφορά το σύνολο του κλάδου) «χτυπούσαν» διαγωνισμούς του Δημοσίου για τη φύλαξη χώρων, με τεράστιες εκπτώσεις.

Αναπόφευκτα οι εταιρείες αυτές έπαιρναν τις δουλειές, ώσπου, σύμφωνα με το δημοσίευμα, διέρρευσε πρόσφατα ότι ο εργοδότης-ιδιοκτήτης σεκιούριτι βάζει τα ίδια άτομα να φυλάνε τις ίδιες ημέρες και τις ίδιες ώρες διαφορετικούς δημόσιους χώρους.

Πρόκειται, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, για «φύλαξη-απάτη», με τον ιδιοκτήτη-τες της εταιρείας σεκιούριτι να αμείβεται διπλά και «παχυλά» για την φύλαξη δυο ξεχωριστών (γεωγραφικά) χώρων του δημοσίου αφού καταφέρνει να… «διαχτινίζει» τα ίδια ακριβώς πρόσωπα σε διαφορετικούς χώρους τις ίδιες ημέρες και ώρες.

Βεβαίως στο σημείο αυτό μάλλον ευθύνη φέρουν και οι διευθυντές των προς φύλαξη δημόσιων χώρων, καθώς σύμφωνα με τον νόμο, η εταιρεία σεκιούριτι είναι υποχρεωμένη να δηλώνει τα ονοματεπώνυμα των φυλάκων που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε συγκεκριμένες ημέρες και ωράρια.

Ωστόσο από ότι φαίνεται ο έλεγχος αυτός δεν φαίνεται να γίνεται. Πάντως πολύ σύντομα, εισαγγελέας, Επιθεώρηση Εργασίας, Εργατικά Κέντρα πρόκειται να αναλάβουν δράση για να μπουν τα πράγματα στην θέση τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.