Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης “ξεκλείδωσε” το iPhone υπόπτου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι κατόρθωσε να ξεκλειδώσει το iPhone που χρησιμοποιούσε ένας από τους ενόπλους στο Σαν Μπερναντίνο. Μετά την εξέλιξη αυτή, απέσυρε τη νομική υπόθεσή του έναντι της Apple, αφήνοντας ανοιχτό το θέμα διαχείρισης των κωδικοποιημένων πληροφοριών που αποθηκεύονται στα έξυπνα κινητά.

Το ξαφνικό τέλος της νομικής διαμάχης που έφερε σε δύσκολη θέση τη βιομηχανία παραγωγής κινητών νέας τεχνολογίας, θεωρείται ως νίκη της Apple. Η εταιρία εναντιώθηκε στην απόφαση δικαστηρίου την οποία αξιοποίησε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, απαιτώντας την παραγωγή νέου προγράμματος, που θα επέτρεπε την “εναλλακτική” πρόσβαση στα στοιχεία και τις πληροφορίες ενός κινητού iPhone.

Ωστόσο, η νομική διάσταση της δυνατότητας “προσβολής” ενός κινητού για την απόκτηση κρυπτογραφημένων πληροφοριών που έχει αποθηκεύσει ο κάτοχος του, παραμένει ένα ανοιχτό νομικό ζήτημα, που δεν έχει επιλυθεί. Οι εταιρίες παραγωγής συσκευών σύγχρονης τεχνολογίας, επιμένουν ότι οτιδήποτε βοηθά τις αρχές να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία ασφάλειας των συσκευών που παράγουν, υπονομεύει την προσωπική ασφάλεια των χρηστών που χρησιμοποιούν τα κινητά, αλλά και γενικότερα τις συσκευές της σύγχρονης τεχνολογίας.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.