Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Ο επίγειος παράδεισος που… σκοτώνει

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πλησιάζοντας στις ακτές του νησιού Σέντινελ συνειδητοποιείς ότι κάπως έτσι θα μπορούσε να ήταν ο παράδεισος στη γη. Καθαρά νερά, τεράστια δέντρα που φτάνουν μέχρι τις χρυσές ακτές, αλλά όλα αυτά κρύβουν ένα «θανατηφόρο» μυστικό.





Βέβαια, μυστικό για τον υπόλοιπο κόσμο, γιατί οι κάτοικοι των άλλων νησιών, καθώς και των Αρχών της Ινδίας γνωρίζουν και ενημερώνουν ότι οι ιθαγενείς κάτοικοι του συγκεκριμένου νησιού δεν επιθυμούν επισκέπτες. Και αυτό το στηρίζουν μέχρι… θανάτου!

Ο Ινδικός Ωκεανός, ο οποίος έχει περίπου το μέγεθος του Μανχάταν, κατοικείται από τους Σεντινελέζους τα τελευταία 60.000 χρόνια.



Η συγκεκριμένη φυλή έχει απορρίψει τον μοντέρνο τρόπο ζωής και είναι ιδιαίτερα βίαιοι προς όλους τους ξένους που επιχειρούν να πατήσουν πόδι στο νησί τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2006 σκότωσαν δύο άντρες που ψάρευαν κοντά στα νερά τους, στο νησί Βόρειο Σέντινελ.



Μάλιστα έχουν φτάσει σε σημείο να πετούν πέτρες και βέλη με τα τόξα τους κατά ελικοπτέρων, που προσπαθούν να προσεγγίσουν το νησί. Αυτό είναι και ένας λόγος που δεν υπάρχουν υψηλής ποιότητας φωτογραφίες από τους κατοίκους, λόγω της ιδιαίτερης εχθρότητας που αντιμετωπίζουν τους ξένους επισκέπτες.



Οι Αρχές της Ινδίας έχουν φτάσει σε σημείο, για να προστατέψουν τους υπόλοιπους πολίτες από τις άγριες διαθέσεις των Σεντινελέζων, να ποινικοποιήσει την όποια προσπάθεια προσέγγισης τους. Έτσι θεωρείτε έγκλημα αν πλησιάσεις στα 3 μίλια τις ακτές των Σεντινελέζων.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.