Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Παρέμβαση στις υψηλές επικουρικές ετοιμάζει η κυβέρνηση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι πρώτες σκέψεις για να ικανοποιηθούν οι δανειστές.

Διατεθειμένη να κάνει βήματα και στα σημεία αγκάθια προκειμένου να βρεθεί λύση και να ξεπεραστούν τα εμπόδια εμφανίζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega.

Σε ό,τι αφορά τον ΦΠΑ, η Αθήνα υποστηρίζει προς τους δανειστές ότι ζητούμενο δεν είναι η αύξηση του εν λόγω φόρου αλλά της εισπραξιμότητάς του. Αντιπροτείνει, δε, το ειδικό τέλος πολυτελείας για τα ακριβά ξενοδοχεία προκειμένου να φέρει επιπλέον έσοδα και να ξεπεράσει το αίτημα αυτό των δανειστών.

Στις ιδιωτικοποιήσεις υπάρχει σύγκλιση, με μοναδικό αγκάθι το πού θα πάνε τα έσοδα, με τους δανειστές να πιέζουν να κατευθυνούν στο χρέος. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προκειμένου να ξεπεραστεί αυτό το εμπόδιο ενδεχομένως ένα μέρος να πάει στο χρέος και ένα μέρος στα Ταμεία.

Στα εργασιακά η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν δέχεται τις ομαδικές απολύσεις, ωστόσο μελετά το "πάγωμα" των εργασιακών και την μετατόπισή του για μετά τον Ιούνιο.

Σχετικά τέλος με το μεγάλο αγκάθι του ασφαλιστικού, η κυβέρνηση εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, αφενός να μπει φρένο στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, και αφετέρου κάποιου είδους παρέμβαση στις υψηλές επικουρικές συντάξεις.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.