Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

81.060 φορολογικές υποθέσεις εκκρεμούν στα δικαστήρια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στις 81.060 ανήρχοντο το Δεκέμβριο του 2014 οι εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις στα αρμόδια δικαστήρια, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκος Παρασκευόπουλος.

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ, Ευριπίδης Στυλιανίδης, με θέμα το «τεράστιο κόστος για το δημόσιο και τους πολίτες από την καθυστέρηση εκδίκασης δεκάδων χιλιάδων φορολογικών υποθέσεων».

Ο βουλευτής είχε επισημάνει ότι η καθυστέρηση στην εκδίκαση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων στερεί από το ελληνικό δημόσιο τεράστια χρηματικά ποσά, δημιουργώντας παράλληλα προβλήματα στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και επαγγελματιών, οι οποίοι βρίσκονται σε εκκρεμοδικία με το κράτος.

Από τα στοιχεία που περιέρχονται στο υπουργείο Δικαιοσύνης από τις δικαστικές υπηρεσίες προκύπτει ότι το σύνολο των εκκρεμών υποθέσεων κατά την 31.12.2014 ήταν 1.034.685 υποθέσεις. Από αυτές οι 345.942 αφορούν εκκρεμότητες σε Ειρηνοδικεία (πολιτική διαδικασία), 246.623 σε Πρωτοδικεία (πολιτική διαδικασία), 38.027 σε Εφετεία (πολιτική διαδικασία), 356.498 σε Διοικητικά Πρωτοδικεία, 47.595 σε Διοικητικά Εφετεία.

Εξ αυτών, οι εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις έχουν ως ακολούθως: στα Διοικητικά Πρωτοδικεία εκκρεμούν 67.678 φορολογικές υποθέσεις και στα Διοικητικά Εφετεία εκκρεμούν 13.382 φορολογικές υποθέσεις. Σύνολο εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων 81.060.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ενημερώνει τον βουλευτή για τις ενέργειες που αφορούν στα έργα μηχανογράφησης, που βρίσκονται σε διάφορα στάδια, και που θα συμβάλουν στη δραστική μείωση των γραφειοκρατικών εμποδίων σε σχέση με την παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τις δημόσιες υπηρεσίες και ταυτόχρονα δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης προς όφελος των εμπλεκομένων.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.