Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Δεκάδες γιατροί σε κύκλωμα φοροδιαφυγής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κύκλωμα φοροδιαφυγής, στο οποίο εμπλέκονται δεκάδες γιατροί μαιευτήρες, εντοπίστηκε από το ΣΔΟΕ. Η δράση του απλωνόταν σε δήμους της Αττικής, της Κρήτης και της Αχαΐας. Δεν ενημέρωναν τα βιβλία και δεν εξέδιδαν αποδείξεις. Στοιχεία αναζητήθηκαν και από τα Ληξιαρχεία.

«Στο χέρι» έχει βάλει το ΣΔΟΕ δεκάδες μαιευτήρες οι οποίοι... ξεχνούσαν να κόβουν παραστατικά. Σε μια παράλληλη έρευνα σε Αττική, Πάτρα και Κρήτη οι ελεγκτές του Σώματος βρήκαν ίχνη «κυκλώματος» εκτεταμένης φοροδιαφυγής.

Και αυτό καθώς διαπιστώθηκε πως οι γιατροί που είχαν κάνει καισαρικές τομές και φυσιολογικούς τοκετούς δεν είχαν ενημερώσει ποτέ τα βιβλία τους για τις ιατρικές πράξεις και δεν είχαν εκδώσει τις προβλεπόμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών.

Θα πρέπει να τονιστεί πως τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα έχει στηθεί μια «βιομηχανία» καισαρικών τομών που έχουν υποκαταστήσει σε μεγάλο βαθμό τους φυσιολογικούς τοκετούς.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, στις 100.000 γεννήσεις που καταγράφονται κάθε χρόνο, πάνω από 40.000 εξ αυτών γίνονται με καισαρική τομή. Εκτιμήσεις ανεβάζουν το ποσοστό των καισαρικών στο 47% του συνόλου.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.