Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Οργή για τη σφαγή εκατοντάδων ζώων σε ελεγχόμενο κυνήγι στη Νότιο Αφρική

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αρχίζει σήμερα και θα διαρκέσει μία εβδομάδα.

Εκατοντάδες άγρια ζώα- ανάμεσά τους μπαμπουίνοι, αγριόχοιροι και αντιλόπες- πρόκειται να σφαγιαστούν κατά το «ελεγχόμενο κυνήγι» που αρχίζει σήμερα στο Λιμπόπο της Νότιας Αφρικής.

Στο «ελεγχόμενο κυνήγι» τα ζώα «μαντρώνονται» σε μία έκταση 1,2 μιλίων. Σε ειδικά κατασκευασμένες πλατφόρμες, κατά μήκος της λωρίδας γης στην οποία θα κλειστούν τα ζώα, θα περιμένουν οι κυνηγοί - που είναι κυρίως από χώρες εκτός Νότιας Αφρικής- οι οποίοι θα μπορούν να πυροβολούν ελεύθερα τα ζώα.

Μόλις δύο μήνες μετά την παγκόσμια κατακραυγή που προκάλεσε η σφαγή του λιονταριού Σεσίλ στη Ζιμπάμπουε, η προαναγγελία του ελεγχόμενου κυνηγιού αναμένεται και πάλι να διχάσει και να προκαλέσει αντιδράσεις κατά του κυνηγιού ως χόμπι.



Τόση ήταν η οργή για το φόνο του Σεσίλ που ο κυνηγός Walter Palmer, οδοντίατρος από τη Μινεσότα, αναγκάστηκε να κρύβεται. Τον τερματισμό του ελεγχόμενου κυνηγιού ζητεί το National Council of SPCAs, οργάνωση της Νότιας Αφρικής για τα δικαιώματα των ζώων.

Στη σελίδα της στο Facebook η οργάνωση έγραψε: «Τα ζώα δεν έχουν καμία ελπίδα να γλιτώσουν τη σφαγή και οι κυνηγοί δεν έχουν τρόπο να διασφαλίσουν μια καθαρή βολή ή έναν αξιοπρεπή θάνατο. Τα ζώα- στόχοι κινούνται και δεν υπάρχει τρόπος να διασφαλιστεί το είδος ή ηλικία των ζώων που θα σφαγιαστούν. Οι σοροί των ζώων που θα πέσουν νεκρά δεν αναμένεται να χρησιμοποιηθούν ούτε για το κρέας ούτε ως τρόπαια γιατί θα είναι γεμάτα σφαίρες. Το κυνήγι θα κρατήσει μία εβδομάδα και εκατοντάδες ζώα θα τραυματίζονται ή θα σκοτώνονται καθημερινά. Εκατοντάδες ζώα θα υποφέρουν μόνο και μόνο για να διασκεδάσουν μερικά άτομα. Το ελεγχόμενο κυνήγι δεν είναι παράνομο αλλά είναι αναμφίβολα ανήθικο και απάνθρωπο καθώς δεν μπορούν να εξασφαλιστούν καθαρές βολές και βέβαιοι θάνατοι. Το να μην σκοτώνονται τα ζώα ακαριαία ή άμεσα με δεύτερη βολή είναι σίγουρα παραβίαση της Σύμβασης για την Προστασία των Ζώων».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.