Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Έρχεται η πιο φαντασμαγορική διοργάνωση κινουμένων σχεδίων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το διεθνές φεστιβάλ «animasyros» κάνει πρεμιέρα από τις 24 Σεπτεμβρίου στη Σύρο.

Το Διεθνές Φεστιβάλ και Αγορά Κινουμένων Σχεδίων «animasyros» ετοιμάζεται για την 8η φαντασμαγορική του διοργάνωση, από τις 24 έως τις 27 Σεπτεμβρίου.

Το αγαπημένο φεστιβάλ, μετά από επισκέψεις σε άλλες πόλεις της Ελλάδος, επιστρέφει στην βάση του, πιο μεγάλο και πλούσιο, για να κατακλύσει και φέτος την Ερμούπολη της Σύρου με δυνατές προβολές στο μοναδικό θέατρο Απόλλων, στο Δημοτικό Κινηματογράφο Παλλάς και την πλατεία Μιαούλη, με χορηγό επικοινωνίας το newsbeast.gr.


anima0

Το νέο τμήμα της «Αγοράς» (Αgora)

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το «αniµasyroς 8.0» περιλαμβάνει προβολές ταινιών κινουμένων σχεδίων, αφιερώματα σε διεθνή φεστιβάλ, καταξιωμένους δημιουργούς και σχολές στον χώρο της τέχνης της εμψύχωσης, αλλά και το νέο τμήμα της «Αγοράς» (Αgora): Με έμπνευση από την παράδοση της αρχαίας ελληνικής αγοράς και σε συνεργασία με θεσμικούς φορείς, δημιουργούς και παραγωγούς από όλον τον κόσμο, το καθιερωμένο επαγγελματικό φόρουμ του φεστιβάλ μετεξελίσσεται σε Agora. Με περισσότερες δράσεις δικτύωσης των επαγγελματιών των κινουμένων σχεδίων και με σειρά στοχευμένων ενεργειών, όπως σεμινάρια και ειδικές προβολές παραγωγών σε εξέλιξη (work in progress), φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα δίκτυο επαγγελματιών animation με βάση την Ερμούπολη και τις Κυκλάδες.

Θα προβληθούν 200 ταινίες

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει: προβολές περίπου 200 ταινιών σε δύο διαγωνιστικά τμήματα, το Διεθνές Διαγωνιστικό και το Φοιτητικό Διαγωνιστικό, ειδικές προβολές και παρουσιάσεις πολυαναμενόμενων ταινιών μεγάλων animation studio από τις ΗΠΑ, αφιερώματα σε διεθνή ευρωπαϊκά φεστιβάλ, ειδικές προβολές με θέμα τη σχέση της κινηματογραφικής τέχνης της εμψύχωσης με την ποίηση και τον χορό και «μυστικές» ενότητες προβολών (secret screening events). Τέλος, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα ολοκαίνουργιο τμήμα, αποκλειστικά αποτελούμενο από μεγάλου μήκους παραγωγές, λειτουργώντας ως πιλότος για το επερχόμενο επίσημο διαγωνιστικό μεγάλου μήκους ταινιών κινουμένων σχεδίων που αποτελεί μέρος της στρατηγικής ανάπτυξης του φεστιβάλ.

Το animasyros 8.0 ενώνει τις δυνάμεις του με την Εθνική Λυρική Σκηνή

Στο πλαίσιο του φετινού προγραμματισμού δεσπόζουσα θέση έχει η παρθενική συνεργασία του animasyros με έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς φορείς της χώρας μας: την Εθνική Λυρική Σκηνή, το μοναδικό λυρικό θέατρο της Ελλάδας.

Δυο μορφές τέχνης φαινομενικά αταίριαστες -το λυρικό θέατρο και το animation-, δένουν αρμονικά για να αποδώσουν με τρόπο ολόφρεσκο ένα κλασικό έργο: τη «Νυχτερίδα» του Γιόχαν Στράους.

Την Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου, η αυτοκρατορική μουσική του Στράους θα συναντήσει την τέχνη του animation σε μια απρόσμενη, αλλά ιδιαιτέρως γοητευτική σύμπραξη που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στο πλαίσιο του φεστιβάλ. Στη μεγάλη οθόνη του Θεάτρου Απόλλων, η Ειρήνη Βιανέλλη δημιουργεί ένα μοναδικό ψηφιακό σκηνικό, ένα σύντομης διάρκειας animation film πάνω στην οπερέτα του Γιόχαν Στράους «Η Νυχτερίδα», ενώ πάνω στην σκηνή του θεάτρου οι διακεκριμένοι μονωδοί της ΕΛΣ, Βασιλική Καραγιάννη, Μαρία Μητσοπούλου, Ελένη Βουδουράκη και Δημήτρης Πακσόγλου ερμηνεύουν -στα ελληνικά- άριες και ντουέτα από την διάσημη βιεννέζικη οπερέτα, προσκαλώντας μας σε μια μεγάλη σάλα χορού με καλεσμένους άγρια ζώα κι έναν πολυέλαιο φτιαγμένο από νυχτερίδες.

Μια καινοτόμα ματιά σ’ ένα κλασικό έργο και μαζί μια εμπειρία που προμηνύεται αξέχαστη. Την σκηνοθετική επιμέλεια του εγχειρήματος υπογράφει ο σκηνοθέτης της ΕΛΣ, Αλέξανδρος Ευκλείδης, ενώ τους μονωδούς θα συνοδεύει στο πιάνο η Σοφία Ταμβακοπούλου.

Τα πάντα για το animation

Η ASIFA επέλεξε φέτος το animasyros, προκειμένου να πραγματοποιήσει 2 εργαστήρια που απευθύνονται σε εφήβους, με τη συμμετοχή καταξιωμένων εκπαιδευτών από την Ελλάδα, το Βέλγιο και την Αυστρία.

Στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ περιλαμβάνονται και τα καθιερωμένα εκπαιδευτικά εργαστήρια animation, τα οποία εμπλουτίζονται, ώστε να συμπεριλάβουν ευρύτερες ομάδες-στόχου, µε τη συνδροµή καταξιωµένων εκπαιδευτών. Έτσι, φέτος σχεδιάζεται ένα πρότυπο εκπαιδευτικό εργαστήριο που απευθύνεται τόσο σε άτομα με αναπηρίες και εκπαιδευτές ειδικής αγωγής, αλλά και σε µαθητές των δηµοτικών σχολείων και δασκάλων. Φυσικά δε θα λείπουν και τα εργαστήρια για νέους επαγγελματίες και φοιτητές, ενώ το πρόγραμμα συνεχώς εμπλουτίζεται.

Όπως κάθε χρόνο, σπουδαστές του Ιονίου Πανεπιστημίου θα παρακολουθήσουν όλη την διοργάνωση και θα συμμετάσχουν στο οπτικοακουστικό εργαστήρι, καταγράφοντας το Animasyros 8.0 και δημιουργώντας την ταινία «making of» που θα προβληθεί στην τελετή λήξης του φεστιβάλ.

Η διοργάνωση θα πλαισιωθεί από διάφορα δρώµενα, ενώ οι επιτυχημένες υπαίθριες προβολές στην Πλατεία Μιαούλη εντάσσονται και πάλι στο πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ είναι ελεύθερη, ενώ όλες οι πληροφορίες μπορούν να βρεθούν στον ανανεωμένο ιστότοπο του animasyros.

Παράλληλα, για όσους φεστιβαλικούς φίλους δεν έχουν την δυνατότητα να επισκεφθούν τη διοργάνωση, θα αξιοποιηθούν και φέτος οι νέες τεχνολογίες που παρέχει το θέατρο Απόλλων, με αναμεταδόσεις αρκετών εκδηλώσεων μέσω livestreaming σε διάφορες περιοχές του πλανήτη.

Το Διεθνές Φεστιβάλ και Αγορά Κινουμένων Σχεδίων αniμαsyroς 8.0 πραγματοποιείται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ- Εταιρία Αστικού Πολιτισμού σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Σύρου Ερμούπολης και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη Media.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.