Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Συνεχίζεται ο εμβολιασμός βοοειδών στην Αλεξανδρούπολη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με εντατικούς ρυθμούς και τη συνδρομή κτηνιάτρων απ’ όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΠΑΜΘ), πραγματοποιούνται οι εμβολιασμοί των βοοειδών στο Δέλτα του Έβρου και την ευρύτερη περιοχή των Φερών, για την αντιμετώπιση της ζωονόσου της οζώδους δερματίτιδας.

Ήδη, εντός του Σαββατοκύριακου με την παραλαβή των πρώτων 8.000 εμβολίων, τα οκτώ συνεργεία κτηνιάτρων έχουν εμβολιάσει, εντός των ζωνών προστασίας και επιτήρησης τα πρώτα 2.400 ζώα (σε σύνολο 5.500 βοοειδών στην περιοχή του Δέλτα), δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Αχιλλέας Σαχπατζίδης.

Ο διευθυντής κτηνιατρικής της ΠΑΜΘ ανέφερε ότι ο αριθμός των βοοειδών που έχουν θανατωθεί ανέρχεται στα 1300 ζώα.. Ωστόσο διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα απειλής της δημόσιας υγείας, ότι η κατανάλωση γαλακτοκομικών και κρέατος και γενικότερα προϊόντων που έχουν υποστεί υψηλή θερμική επεξεργασία είναι απολύτως ασφαλής, ενώ επανέλαβε ότι η οζώδης δερματίτιδα δεν μεταδίδεται με άμεση επαφή, αλλά μέσω των κουνουπιών, μυγών και τσιμπουριών.

Στο μεταξύ για "βαρύ φόρο αίματος" της κτηνοτροφίας του Έβρου, εξαιτίας της διασυνοριακότητας, κάνει λόγο ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, τονίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αντιληφθεί πως τα σύνορα του Έβρου είναι τα δικά της σύνορα.

Σημειώνεται ότι προληπτικός εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί στο σύνολο των βοοειδών του νομού ήτοι 20.000 ζώα.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.