Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Καθηλωμένα αύριο τα αεροπλάνα της Lufthansa

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνεχίζεται ο πόλεμος πιλότων και διοίκησης.

Νέα απεργιακή κινητοποίηση, την 13η μέσα σε 18 μήνες, εξήγγειλαν για αύριο οι πιλότοι της Lufthansa, που βρίσκονται σε πόλεμο με τη διοίκηση της εταιρείας. Η απεργία θα ξεκινήσει στις 8:00 και θα λήξει το μεσάνυχτα.

Το γερμανικό συνδικάτο των πιλότων Cockpit και η Lufthansa ερίζουν σχετικά με τους όρους συνταξιοδότησης των πιλότων και το συνδικάτο κήρυξε τον περασμένο Μάρτιο επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις. Μετά τη συντριβή του αεροσκάφους της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις στο τέλος του Μαρτίου, το συνδικάτο σταμάτησε τις κινητοποιήσεις.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, το Cockpit εξηγεί ότι παρά τις σημαντικές υποχωρήσεις που έχει κάνει κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, δεν υπάρχει περιθώριο συνεννόησης με την διοίκηση της, η οποία θέλει να διαρρήξει τις «κοινωνικές δομές» εντός της Lufthansa και να «αποδυναμώσει το συνδικάτο».

Για να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό με τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, η Lufthansa, στην οποία ανήκουν τόσο η Germanwings, όσο και η Swiss και Austrian Airlines, προχώρησε σε ευρεία αναδιοργάνωση με στόχο τη μεταφορά των εσωτερικών και μεσαίων αποστάσεων πτήσεων στην χαμηλού κόστους θυγατρική της Germanwings, κίνηση την οποία ορισμένα μέλη του προσωπικού θεωρούν ότι απειλεί το καθεστώς απασχόλησης και αμοιβής τους.

Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων απεργιακών κινητοποιήσεων η εταιρεία κατόρθωσε να αμβλύνει τις συνέπειες για τους επιβάτες, θέτοντας σε λειτουργία έναν μηχανισμό προειδοποίησης για να αποφευχθεί το χάος, επιστρατεύοντας πιλότους που βρίσκονται σε άλλες θέσεις και συνεργαζόμενη στενά με την γερμανική σιδηροδρομική εταιρεία Deutsche Bahn.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.