Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Ζευγάρι γυρίζει τις ΗΠΑ με τροχόσπιτο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παράτησαν το μεγάλο σπίτι και τις δουλειές τους για να ζήσουν το όνειρό τους - Δείτε φωτογραφίες.

Οι Patrick Howard και Lauren Kennedy από το Κάνσας ζούσαν σε ένα ευρύχωρο σπίτι 185 τετραγωνικών μέτρων και είχαν τις σταθερές δουλειές τους, ως υπάλληλοι γραφείου. Αποφάσισαν όμως να τα αφήσουν όλα πίσω τους και να αντικαταστήσουν το άνετο σπίτι τους με ένα μικροσκοπικό τροχόσπιτο, με εμβαδό μόλις το ένα δέκατο αυτού που είχαν συνηθίσει.

Με το κινητό σπίτι τους ωστόσο μπορούσαν να κάνουν μια μεγάλη επιθυμία τους πραγματικότητα: να γυρίσουν τις ΗΠΑ.

Πουλώντας σχεδόν όλα τα υπάρχοντά του το ζευγάρι αγόρασε το μικροσκοπικό λυόμενο- πάνω σε ρόδες- το οποίο σέρνουν όπου επιθυμούν με το αυτοκίνητό τους, κάνοντας το ταξίδι της ζωής τους συντροφιά με τα δύο σκυλιά τους.

Οι Patrick και Lauren είναι μέλη του Tiny House Movement, ενός ολοένα μεγαλύτερου κινήματος ανθρώπων που αγοράζουν μικρά σπίτια και απολαμβάνουν απλούστερες ζωές.

«Πριν ένα χρόνο νιώθαμε και οι δύο σε τέλμα, δουλεύοντας ατελείωτες ώρες σε δουλειές που δεν μα ικανοποιούσαν πια, για να αποπληρώνουμε το μεγάλο σπίτι μας και τα δύο αυτοκίνητά μας», περιγράφει η 28χρονη στη Daily Mail. «Ανακαλύψαμε το Tiny House Movement κι αρχίσαμε να κάνουμε σχέδια. Παντρευτήκαμε τον περασμένο Σεπτέμβριο και αμέσως μετά βάλαμε πωλητήριο στο σπίτι μας».

Τον Απρίλιο το ζευγάρι ξεκίνησε το ταξίδι του με ορίζοντα έξι μήνες στο δρόμο και αποταμιεύσεις 17.500 δολαρίων για να καλύψει τα έξοδά του.

Το μικρό αλλά λειτουργικό σπίτι τους διαθέτει όλα τα απαραίτητα, κουζίνα, ψυγείο, εστίες μαγειρέματος, φούρνο, αναδιπλούμενο τραπέζι, σαλόνι, υπνοδωμάτιο και μπάνιο με ντους.

Το τροχόσπιτο διαθέτει τις υποδοχές για τρεχούμενο νερό και ηλεκτρικό κι έτσι το ζευγάρι συχνά μένει μέσα σε οργανωμένους χώρους για τροχόσπιτα. Ταυτόχρονα έχει και ηλιακά πάνελ, δεξαμενή και αντλία ώστε να μπορούν να ταξιδεύουν και να μένουν και σε χώρους που δεν υπάρχει καμία υποδομή.
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.