Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Προαιρετικό 5ο μάθημα για διεύρυνση των επιλογών των υποψηφίων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δέκα σενάρια υπάρχουν στο τραπέζι της επιτροπής.

Ούτε ένα ούτε δύο αλλά δέκα σενάρια υπάρχουν αυτή τη στιγμή για τις αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα του νόμου για το Νέο Λύκειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αναμένεται να προκρίνει αυτό που θεωρείται βέλτιστο εντός των ημερών αφού θα υπάρχουν ρυθμίσεις στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί τέλη Μαρτίου.

Τα επικρατέστερα σενάρια θέλουν την εισαγωγή ενός 5ου μαθήματος με το οποίο θα διευρύνονται οι επιλογές των μαθητών γεγονός που αποτελεί άλλωστε και προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ. Το 5ο μάθημα αναμένεται να είναι προαιρετικό και όχι υποχρεωτικό και θα ξεκλειδώνει τις σχολές άλλων επιστημονικών πεδίων.

Φυσικά αλλαγές θα έχουμε και στο ωρολόγιο πρόγραμμα λόγω και της εισόδου ενός ακόμη μαθήματος και ίσως οι ώρες κάποιων μαθημάτων να τροποποιηθούν προς τα κάτω. Ωστόσο το άθροισμα των συνολικών ωρών του ωρολογίου προγράμματος δεν αναμένεται να διαφοροποιηθεί.

Θυμίζουμε ότι το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά έκανε λόγο για αναγκαίες τροποποιήσεις του νόμου 4186/2013 ώστε να θεσμοθετηθεί η δυνατότητα επικοινωνίας των επιστημονικών πεδίων μεταξύ τους. Η πρόσβαση στις Παιδαγωγικές Επιστήμες να μπορεί να γίνει από όλα τα επιστημονικά πεδία, ενώ να δοθεί η δυνατότητα πρόσβασης σε σχολές των Θετικών, Τεχνολογικών και Επιστημών Υγείας από τη Β' αλλά και από τη Γ' ομάδα προσανατολισμού. Με την ίδια λογική να υπάρχει η ίδια δυνατότητα σε απολυτηριούχους της Α' και της Δ' ομάδας προσανατολισμού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.