Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Περισσότεροι από 18.000 δρομείς θα συμμετάσχουν στον 4ο Ημιμαραθώνιο στην Αθήνα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν το μεσημέρι της Πέμπτης, στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας οι διοργανωτές του 4ου Ημιμαραθωνίου δρόμου της ελληνικής πρωτεύουσας, ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 3 Μαϊου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με τη συμμετοχή χιλιάδων αθλητών.

Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν και μίλησαν, ο Δήμαρχος Αθήνας Γιώργος Καμίνης, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθήνας Χρήστος Τεντόμας, η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Ερμιόνη Κυπριανίδου, ο τεχνικός διευθυντής του αγώνα, Βαγγέλης Παπαποστόλου και η πρόεδρος των Special Olympics, Γιάννα Δεσποτοπούλου.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην αποφασιστικότητά τους να διοργανώσουν έναν εξαιρετικό αγώνα υψηλών προδιαγραφών, τόνισαν ότι οι συμμετοχές που αναμένουν θα ξεπεράσουν τις 18.000 και στους 4 αγώνες, ενώ παράλληλα ΣΕΓΑΣ και Δήμος Αθήνας αναφέρθηκαν στο νέο πενταετές πλάνο συνεργασίας που αποφάσισαν και αφορά κοινές δράσεις σε τρεις μεγάλες διοργανώσεις, τον Ημιμαραθώνιο Αθήνας, τον Αυθεντικό Μαραθώνιο και το ετήσιο μίτινγκ επί κοντώ, γνωστό και ως «Athens Street Pole Vault».

Ο κ Καμίνης είπε για τον αγώνα ότι πλέον έχει αφήσει τη σφραγίδα του στις ετήσιες εκδηλώσεις του Δήμου Αθήνας και πρόσθεσε για την επιτυχημένη διοργάνωση των δύο φορέων: «Την ίδια αξία με τη νίκη έχει και η συμμετοχή», καλώντας με τον τρόπο αυτό όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στους αγώνες και πρόσθεσε: «Ο Ημιμαραθώνιος είναι μια γέφυρα, προάγγελος του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας που ακολουθεί το Νοέμβριο.

Με αίσθημα αληθινής χαράς δεσμευόμαστε ότι θα διευρύνουμε την αρωγή και συμμετοχή μας σε κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση την πολιτιστικής ζωής της πόλης μας. Για το 2015 ενισχύεται περαιτέρω το κοινωνικό πρόγραμμα του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας, αφού μέρος των εγγραφών θα διατεθούν για σκοπούς κοινωνικής αλληλεγγύης και αθλητικής ανάπτυξης του Δήμου», επεσήμανε ο κ Καμλινης, ενώ δεν απέκλεισε και τη συμμετοχή του στον αγώνα, κάτι που έκανε και την περσινή χρονιά.

Μιλώντας για το νέο πενταετές πλάνο συνεργασίας με το ΣΕΓΑΣ, ο κ Καμίνης επεσήμανε ότι: «Με τον τρόπο αυτό εγκαινιάζουμε μια νέα περίοδο με μια τριάδα εκδηλώσεων που θα προχωρήσουν με στόχο η Αθήνα να γίνει πόλος προσέλκυσης αθλητών και τουριστών.

Θα περιβάλουμε τις τρεις διοργανώσεις με παράλληλες εκδηλώσεις και η συνεργασία μας με τον ΣΕΓΑΣ θα διευρυνθεί». Σε ερώτηση για το αν ο αγώνας «Athens Street Pole Vault» θα μπορούσε φέτος να διεξαχθεί στο Σύνταγμα, απάντησε: «Το Σύνταγμα αποτελεί μια δυνατή υποψηφιότητα. Πρέπει όμως να αναδεικνύουμε και άλλα σημαντικά σημεία της πόλης, όπως για παράδειγμα πολλές ιστορικές πλατείες».

«Ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας είναι το μεγάλο αθλητικό γεγονός της πόλης την Άνοιξη. Είναι γιορτή αλληλεγγύης και εξωστρέφειας. Διοργάνωση με κύρος και χιλιάδες συμμετοχές. Μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού. Εκτός από τους αγωνιστικούς στόχους σημασία για μας στον ΣΕΓΑΣ έχει να επιτυγχάνουμε και τους οργανωτικούς μας στόχους. Ο Ημιμαραθώνιος είναι ένας ξεχωριστός αγώνας για πολλούς λόγους, αφού εκτός άλλων ενισχύει τις κοινωνικές δράσεις του Δήμου. Η συνεργασία μας με το Δήμο Αθήνας είναι επίσης ξεχωριστή. Ευχαριστούμε και όλους τους φορείς που συνεργάζονται μαζί μας, την Περιφέρεια Αττικής ως συνδιοργανώτρια του αγώνα, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και δεκάδες άλλους κρατικούς φορείς και αρχές. Καλούς όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στον αγώνα της 3ης Μαϊου. Το νέο πενταετές πλάνο συνεργασίας με το Δήμο θα ωφελήσει όλους τους πολίτες του Λεκανοπεδίου και τον αθλητισμό», είπε από την πλευρά του ο κ Παναγόπουλος.

Η αντιπεριφερειάρχης Ερμιόνη Κυπριανίδου, χαρακτήρισε τη διοργάνωση ξεχωριστή, αφού κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα στην άθληση. «Ο 4ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας συνδυάζει την ανάπτυξη των σωματικών και των ψυχικών ικανοτήτων, με την καλλιέργεια και την ανάδειξη των πολιτιστικών αξιών του αθλητισμού, του συναγωνιστικού πνεύματος και των κλασσικών ιδανικών του αθλητισμού. Εδώ θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους χιλιάδες δρομείς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας αλλά και από το εξωτερικό, οι οποίοι με τη συμμετοχή τους γίνονται κοινωνοί μιας μεγάλης γιορτής». Η Περιφέρεια Αττικής επιθυμεί να δίνονται ίσες ευκαιρίες για άθληση σε όλους. Στόχος μας είναι να συμβάλουμε ώστε η διοργάνωση να εξελιχθεί σε μια μεγάλη μαζική αθλητική εκδήλωση», είπε μεταξύ άλλων.

Ο κ Τεντόμας ευχαρίστησε όλους για την πολύτιμη συμβολή τους στη διοργάνωση του αγώνα και μεταξύ αυτών την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, ενώ τόνισε: «Είμαι βέβαιος ότι ο αγώνας θα αποτελέσει μια μεγάλη γιορτή για την πόλη μας».

Ο κ Παπαποστόλου που πήρε το λόγο για να δώσει τις τεχνικές λεπτομέρειες του αγώνα, είπε: «Θα κάνουμε τους δρόμους στάδια για τους αθλητές και τα πεζοδρόμια εξέδρες για τους θεατές. Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε περισσότερους από 18.000 θεατές, στον Ημιμαραθώνιο όπου θα έχουμε 7.000 δρομείς και θα παράλληλα θα γίνει και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα, στα 5 χλμ, στα 3 χλμ και τον αγώνα 1.000μ ΑΜΕΑ και Special Olympics. Αν προσθέσουμε και τους συνοδούς των αθλητών ο συνολικός αριθμός αυτών που θα βρίσκονται στους δρόμους του κέντρου θα φθάσει τους 30.000 με 35.000».

Τέλος η κ Δεσποτοπούλου, ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την ευκαιρία που δίνουν στα παιδιά με ειδικές ικανότητες, να αποδείξουν ότι είναι ικανά να κάνουν με επιτυχία πολλά πράγματα».

Ο Ημιμαραθώνιος και ο αγώνας δρόμου των 3 χλμ θα έχουν εκκίνηση από την πλατεία Συντάγματος (Λ. Αμαλίας), τα 5 χλμ το σημείο διασταύρωσης των οδών Φιλελλήνων και Μητροπόλεως και ο αγώνας ΑΜΑ τη Λ. Βας. Σοφίας, στο ύψος της Ρηγίλλης.

Ώρα έναρξης των αγώνων

08.00 Ημιμαραθώνιος Δρόμος

08.15 3 χλμ

08.50 1.000μ ΑΜΕΑ

10.30 5 χλμ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.