Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Δράσεις σε σχολεία για ευαισθητοποίηση των νέων στα ανθρώπινα δικαιώματα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε εξέλιξη το πρόγραμμα Επιχορήγησης ΜΚΟ «Είμαστε όλοι πολίτες».

Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και ένα μήνα πρόγραμμα Επιχορήγησης ΜΚΟ «Είμαστε όλοι Πολίτες» , που αφορά την εκπαίδευση των νέων στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Οι δράσεις υλοποιούνται με τη χρήση των εκπαιδευτικών εγχειριδίων “Compass” και “Compasito”, του Συμβουλίου της Ευρώπης, τα οποία μέσω των δραστηριοτήτων που προτείνουν, φέρνουν τα παιδιά και τους νέους σε επαφή με τα ανθρώπινα δικαιώματα, με στόχο την υιοθέτηση μιας στάσης υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους και των δικαιωμάτων των άλλων στην καθημερινή ζωή.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στις περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας με την έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων. Μέχρι τα τέλη Απριλίου στη Θεσσαλονίκη έχουν προγραμματιστεί πάνω από 20 παρεμβάσεις σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια εκπαίδευσης ενεργών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με στόχο τη συντονισμένη προώθηση των εγχειριδίων σε σχολεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.