Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Το σκυλί που σώθηκε μέσα από τις φλόγες κι έγινε μασκότ της Πυροσβεστικής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παρά τα σοβαρά εγκαύματα αποδείχθηκε μαχητής - Δείτε τις φωτογραφίες.

Επίτιμο μέλος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και μασκότ των πυροσβεστών που τον έσωσαν είναι πλέον το εικονιζόμενο πιτ μπουλ ονόματι Jake.

Ο πυροσβέστης William Lindler από τη Νότια Καρολίνα περιέγραψε στο ABC News τη διάσωση του Jake από φωτιά, τον περασμένο Απρίλιο. Ήταν μόλις τριών εβδομάδων.

«Τον βρήκα την τελευταία στιγμή, ενώ ο καπνός γινόταν τόσο πυκνός και μαύρος που πια δεν έβλεπα τίποτα. Δεν ήταν σε καλή κατάσταση, του έκαναν τεχνητή αναπνοή μέχρι να του βρω μάσκα οξυγόνου», αφηγήθηκε. Το κουτάβι μεταφέρθηκε σε κοντινό κτηνιατρείο όπου οι κτηνίατροι είπαν στον Lindler πως μπορεί να μην τα κατάφερνε.

Αλλά ο Jake αποδείχθηκε μαχητής.

Ενώ ανάρρωνε στο κτηνιατρείο, ο William έμαθε πως η οικογένειά που τον είχε πριν δεν μπορούσε να πληρώσει τα ιατρικά του έξοδα και πως τον είχε εγκαταλείψει. Έτσι τον υιοθέτησε.

Για περισσότερο από ένα μήνα ο μικρός Jake λάμβανε αντιβιοτικά και μορφίνη. Ο κτηνίατρος αφαιρούσε καθημερινά το νεκρό δέρμα για να επουλωθούν οι ιστοί.

«Η ανάρρωση κράτησε συνολικά τέσσερις μήνες», είπε, «αλλά και όταν γυρίσαμε σπίτι συνεχίσαμε να του βάζουμε αλοιφές. Οι ουλές του δεν θα φύγουν ποτέ, το καλοκαίρι πρέπει να του βάζουμε αντιηλιακό όταν πάμε στην παραλία».

Αφότου είχε πλήρως αναρρώσει, ο Lindler άρχισε να παίρνει τον Jake μαζί του στον πυροσβεστικό σταθμό.

«Όλοι τον αγάπησαν αμέσως, του έδιναν λιχουδιές. Τον Δεκέμβριο έγινε επίτιμο μέλος της πυροσβεστικής και επίσημη μασκότ», πρόσθεσε.

Ο Lindler φιλοδοξεί να εκπαιδεύσει τον Jake να ανιχνεύει εκρηκτικά αλλά και η ιστορία του να αλλάξει την αντίληψη που έχει ο κόσμος για τη ράτσα του. «Είναι ένα πολύ τρυφερό και καλό σκυλί, δεν έχει υπάρξει ούτε ένας άνθρωπος που να μην τον συμπαθήσει», κατέληξε.


















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.