Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Ο 10χρονος που περιμένει εννιά χρόνια για μεταμόσχευση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κρυαγή αγωνίας και παράκληση ευαισθητοποίησης για τη δωρεά οργάνων η ιστορία του.

Ο Matthew Pietrzyk είναι δέκα χρονών και τα τελευταία εννέα (!) χρόνια, σχεδόν όλη τη ζωή του δηλαδή, βρίσκεται σε λίστα αναμονής στη Βρετανία, για τη μεταμόσχευση νεφρού που θα του σώσει τη ζωή.

Ο μικρός Matthew δεν έχει κανένα νεφρό, σύμφωνα με τη Daily Mail, βρίσκεται διαρκώς σε αιμοκάθαρση και για να διατηρηθεί στη ζωή παίρνει καθημερινά 18 χάπια.

Η μητέρα του είχε γίνει δότρια όταν ο γιος της ήταν ενός έτους αλλά λόγω επιπλοκών το μόσχευμα χρειάστηκε να αφαιρεθεί.

Όταν ήταν μωρό ο Matthew διαγνώστηκε με ένα σύνδρομο που είχε ως αποτέλεσμα να μην λειτουργούν ομαλά τα νεφρά του.

«Η ζωή του περιστρέφεται γύρω από φάρμακα και ιατρικές συσκευές, περιορισμούς τροφίμων και υγρών», περιγράφει η μητέρα του, «ο Matthew συνεργάζεται πολύ καλά και είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτόν. Προσπαθούμε να ζούμε όσο πιο φυσιολογικά γίνεται αλλά υπάρχουν φορές που είναι πολύ δύσκολο επειδή δεν μπορεί να κάνει τα πράγματα που κάνουν τα αδέλφια και οι φίλοι του».

Ο Matthew λατρεύει το ποδόσφαιρο αλλά δεν μπορεί να παίξει…

«Η μεταμόσχευση θα μπορούσε να αλλάξει τη ζωή του Matthew και της οικογένειάς μας», συνεχίζει. «Δεν αφορά όμως μόνο εμάς, είναι χιλιάδες άνθρωποι που χρειάζονται μεταμόσχευση και περνούν ό,τι κι εμείς. Η δωρεά οργάνων είναι ένα εκπληκτικό δώρο. Χρειάζεται περισσότεροι άνθρωποι να καταλάβουν την αξία της και να εγγραφούν στα μητρώα δωρητών οργάνων».




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.