Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος το Γεωπάρκο της Λέσβου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κυβερνητική αντιπροσωπεία του Χονγκ Κονγκ στο νησί.

Το Γεωπάρκο της Λέσβου, μέλος του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων της UNESCO, αναγνωρίζεται πλέον από τη διεθνή κοινότητα ως ανεκτίμητης αξίας φυσική και πολιτιστική κληρονομιά και πρότυπο για την ανάδειξη των φυσικών και πολιτιστικών μνημείων, παράλληλα προσελκύει το ενδιαφέρον της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας, αλλά και κυβερνητικών φορέων που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν από κοντά τις προσπάθειες αξιοποίησής του.

Στο πλαίσιο αυτό, κυβερνητική αντιπροσωπεία, καθώς και στελέχη του Γεωπάρκου του Χονγκ Κόνγκ, πραγματοποιούν επίσημη επίσκεψη στο Γεωπάρκο Λέσβου, συνοδευόμενα από τον διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, καθηγητή Νίκο Ζούρο.

Χθες το πρωί, η αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον διευθυντή του Τμήματος Γεωργίας, Αλιείας και Περιβάλλοντος της Ειδικής Διοικητικής Περιφέρειας του Χόνγκ Κόνγκ, Alan Chi Kong Wong, επισκέφθηκαν τον δήμαρχο Λέσβου, Δημήτρη Βουνάτσο.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την επίσκεψή τους στη Λέσβο και συζήτησαν εκτενώς με τη δημοτική Αρχή θέματα συνεργασίας των δύο Γεωπάρκων. Επίσης, συζητήθηκε η δυνατότητα εξαγωγών λεσβιακών προϊόντων στην Κίνα και η προοπτική ανάπτυξης τουριστικών και πολιτιστικών σχέσεων, προς όφελος και των δύο πλευρών.

Το σύνολο των θεμάτων αυτών θα εξεταστούν σε ειδική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα, στο γραφείο του δημάρχου με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, όπου θα υπογραφεί και σχετικό πρωτόκολλο συνεργασίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.