Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Κατώτατη εθνική σύνταξη 180 ευρώ απαιτούν οι δανειστές - Διαψεύδει το υπουργείο Εργασίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το ποσό θα δίδεται για τα 15 χρόνια ασφάλισης.

Σε εθνική σύνταξη που θα αρχίζει ακόμα και από τα 180 ευρώ, δηλαδή… φιλοδώρημα της τάξης των 6 ευρώ την ημέρα, επιμένουν οι δανειστές με το «καλημέρα» της διαπραγμάτευσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αγορά», οι δανειστές εμφανίζονται να κατεβάζουν τον πήχη της εθνικής σύνταξης στα 320 ευρώ από τα 384 ευρώ τον μήνα, που είναι η κυβερνητική πρόταση. Ζητούν να δίδεται αυτή σε όσους έχουν από 20 έτη ασφάλισης και άνω και έχουν συμπληρώσει τα 67 έτη ηλικίας, ενώ θέτουν και ζήτημα αυστηρών εισοδηματικών κριτηρίων για την καταβολή της.

Από τα 15 έως τα 20 έτη ασφάλισης θα δίδεται ένα κλιμακωτό ποσό που συζητείται να ξεκινά ακόμα και από τα 180 ευρώ.

Βασική θέση των δανειστών είναι η πλήρης ανταποδοτικότητα ανάμεσα σε εισφορές και παροχές ενώ η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας εκφράζει έντονη αντίρρηση σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.


--------------

«Πάγια δέσμευση η διάσωση των κύριων συντάξεων».


«Η μη μείωση των κύριων συντάξεων αποτελεί πάγια κυβερνητική δέσμευση στη διαπραγμάτευση», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας, με την οποία διαψεύδει παράλληλα τα δημοσιεύματα περί εθνικής σύνταξης 180 ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε σχέση με σημερινά και χθεσινά δημοσιεύματα το Υπουργείο Εργασίας επαναλαμβάνει την θέση ότι αποτελεί πάγια κυβερνητική δέσμευση στην διαπραγμάτευση η μη μείωση των κύριων συντάξεων.

Εκτός πραγματικότητας είναι επίσης τα δημοσιεύματα περί, δήθεν, εθνικής σύνταξης 180 ευρώ.

Η διαπραγμάτευση είναι σκληρή, η κυβέρνηση όμως θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των Ελλήνων εργαζομένων και συνταξιούχων για ένα δίκαιο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.