Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Συνέδριο για το πρόγραμμα «Εγγύηση για τη Νεολαία» στις Βρυξέλλες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την έναρξη των εργασιών του χαιρέτισε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Συνέδριο, το οποίο εξέτασε την πρόοδο εφαρμογής του προγράμματος «Εγγύηση για τη Νεολαία» πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, στις Βρυξέλλες. Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου χαιρέτησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ενώ την Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλης Κεγκέρογλου.

Το πρόγραμμα «Εγγύηση για τη Νεολαία» έχει την φιλοδοξία να προσφέρει σε όλους τους νέους ηλικίας έως 24 ετών -εντός 4 μηνών από το πέρας των σπουδών ή την απώλεια της εργασίας -μία πρόταση απασχόλησης, κατάρτισης, μαθητείας ή πρακτικής άσκησης.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο Συνέδριο εξετάστηκε η πρόοδος εφαρμογής του προγράμματος και τα πρώτα βήματα υπήρξαν απολύτως ενθαρρυντικά. Οι εκπρόσωποι των κρατών μελών και των αρμοδίων οργανισμών εφαρμογής του, τόνισαν την ανάγκη των διαρθρωτικών παρεμβάσεων που θα δημιουργήσουν γέφυρες για την ομαλή ενσωμάτωση των νέων στον ενεργό επαγγελματικό βίο.

Επίσης, επισημάνθηκε ο ρόλος των κοινωνικών εταίρων καθώς και η ενεργός συμμετοχή των εκπροσώπων της νεολαίας στο σχεδιασμό και την παρακολούθηση των εθνικών προγραμμάτων.

Το πρόγραμμα «Εγγύηση για τη Νεολαία» θα εξεταστεί από το Συμβούλιο Απασχόλησης που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο.

Ο υφυπουργός Εργασίας κ. Β. Κεγκέρογλου, επισημαίνοντας ότι η απασχόληση των νέων συνιστά κεντρική προτεραιότητα της ελληνικής Προεδρίας, αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στον τρόπο παρακολούθησης του προγράμματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Με το πέρας των εργασιών, ο κ. Κεγκέρογλου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα των εργασιών του σημερινού συνεδρίου. Υπήρξε μία χρήσιμη ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών για τον τρόπο αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων. Το πρόγραμμα «Εγγύηση για τη Νεολαία» αποδίδει καρπούς. Η ανεργία των νέων συνιστά το μεγαλύτερο πρόβλημα… Θα πρέπει να επιστρατεύσουμε όλα τα μέσα και να ενεργοποιήσουμε άμεσες δράσεις αλλά και τα μέτρα της μακροοικονομικής πολιτικής με σκοπό να ενθαρρύνουμε την αναπτυξιακή διαδικασία και τη δημιουργία θέσεων σταθερής απασχόλησης για τους νέους».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.