Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Στο μικροσκόπιο του Κέντρου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου 635 υποθέσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έγγραφο διαβίβασε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης
.
Στοιχεία για τις εντολές ελέγχου που εκδόθηκαν το πρώτο δίμηνο του 2014 από τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων προς το Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) διαβίβασε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

Σύμφωνα με το έγγραφο, το διάστημα από 1.1.2014 έως 26.2.2014 οι εντολές ελέγχου προς το ΚΕΦΟΜΕΠ ανήλθαν σε 635. Το ίδιο διάστημα, οι ελεγκτικές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων ασχολήθηκαν και με τη διενέργεια ελέγχων για τους οποίους η εντολή είχε εκδοθεί έως την 31.12.2013 και αφορούσαν παραγραφόμενες υποθέσεις, επιστροφή φόρων κλπ. Οι έλεγχοι αυτοί είναι σε εξέλιξη και τα αποτελέσματα θα είναι γνωστά μετά την ολοκληρωσή τους.

Την ίδια ώρα το ΣΔΟΕ συνεχίζει τον έλεγχο των υποθέσεων της «λίστας Λαγκάρντ», ενώ η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, μετά τις τελευταίες εισαγγελικές παραγγελίες, προχωρά σε φορολογικό έλεγχο κάποιων από τις υποθέσεις αυτές.

Τα στοιχεία για τις εντολές ελέγχου από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προς το Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου είχε ζητήσει ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, προκειμένου να διαπιστωθεί πώς εξελίσσονται οι έλεγχοι μετά τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και την ψήφιση του νόμου 4174/13 «Φορολογικές διαδικασίες και άλλες διατάξεις».

Ο βουλευτής έχει ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών να διαβιβάσει στοιχεία στη Βουλή αναφορικά με τις εντολές ελέγχων είτε για τακτικό έλεγχο εισοδήματος, είτε για μερικό έλεγχο μέσω ELENXIS στους προϊσταμένους των ΔΟΥ και των Ελεγκτικών Κέντρων από 1.1.2014 μέχρι και 26.2.2014.

Έχει ζητήσει επίσης στοιχεία για τις εκθέσεις ελέγχου και τα φύλλα προσδιορισμού φόρων που τυχόν εκδόθηκαν. Ερώτηση για τους ελέγχους υποθέσεων με μεγάλο οικονομικό ενδιαφέρον είχε καταθέσει και η ανεξάρτητη βουλευτής Χρυσούλα Μαρία Γιαταγάνα. Η βουλευτής, στην ερώτησή της, είχε κάνει αναφορά σε παραιτήσεις στελεχών του ΚΕΦΟΜΕΠ και ζητούσε να πληροφορηθεί πόσα χρήματα έχει εισπράξει μέχρι στιγμής το δημόσιο από ελέγχους που έγιναν από το ΚΕΦΟΜΕΠ και το ΣΔΟΕ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.