Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Αποκομιδή σκουπιδιών πόρτα-πόρτα στο Βόλο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τσουχτερά πρόστιμα και στους δικυκλιστές που παρκάρουν παράνομα.

Επανέρχεται από αύριο το σύστημα αποκομιδής πόρτα - πόρτα, στην οδό Ιάσονος και στη λεωφόρο Δημητριάδος στο Βόλο, για δεύτερη και τελευταία φορά, με στόχο να εξαφανιστούν οι κάδοι, με όλες τις παρενέργειες που έχουν (εικόνα, οσμές, κλπ) μια προσπάθεια όμως που απαιτεί την πλήρη συνεργασία των πολιτών.

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Βόλου έχει καθορίσει το αναλυτικό πρόγραμμα διέλευσης των απορριμματοφόρων και το οποίο έχει αποτυπωθεί σε καλαίσθητο ενημερωτικό έντυπο, που διανεμήθηκε ήδη σε όλους τους κατοίκους του κέντρου, σε διαμερίσματα, γραφεία και κάθε είδους επιχειρήσεις.

Εναλλακτικά, πάντως, έχουν τοποθετηθεί κάδοι σε όλες τις κάθετους οδούς των δύο δρόμων, ώστε αν κάποιος δεν προλάβει το απορριμματοφόρο να μην ανεβάζει ξανά τα σκουπίδια στο σπίτι του.

Επίσης ο δήμος ετοιμάζεται να βάλει τέλος στο χαώδες κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της πόλης με επιβολή τσουχτερών προστίμων από αύριο. Ειδικότερα, από αύριο θα απαγορεύεται η στάθμευση των δικύκλων όπου νάναι και ελπίζεται να απελευθερωθούν τα πεζοδρόμια, με παράλληλη απομάκρυνσή τους με χρήση γερανού και φύλαξή τους σε περιφραγμένο χώρο από συνεργείο το οποίο μίσθωσε ο δήμος Βόλου.

Σε κάθε παραβάτη θα επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ και ελπίζεται με την υλοποίηση της συγκεκριμένης απόφασης να αδειάσουν τα πεζοδρόμια από τα δίκυκλα, ώστε να μπορούν να κινούνται απρόσκοπτα οι πολίτες. 'Ηδη υπάρχουν δεκάδες σημεία στάθμευσης σε ολόκληρο τον κεντρικό τομέα του Βόλου, αφού είναι η πόλη που έχει την υψηλότερη αναλογία πληθυσμού-δικύκλων στην Ελλάδα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.