Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Πες μου το ζώδιο σου να του πω… τι γονιός είσαι!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι είδους γονείς είστε; Το ζώδια σας το αποκαλύπτει!

Κριός
Οι Κριοί γίνονται υπέροχοι γονείς και πολύ ενεργοί που ενθαρρύνουν τα παιδιά τους σε όλα. Ωστόσο, μπορεί να γίνουν πολύ ισχυρογνώμονες και να μη δώσουν αρκετή προσοχή στις δυνατότητες του παιδιού.

Ταύρος
Οι γονείς Ταύροι θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να δώσουν το καλύτερο στα παιδιά τους και δεν θα λυπηθούν τα χρήματα.

Χρειάζεται να προσέξουν να μην είναι πολύ αυστηροί στην πειθαρχία, γιατί έτσι μπορεί να μην επιτρέψουν στο παιδί τους να αναπτύξει τα δικά του ενδιαφέροντα. Έχουν επίσης την τάση να πιέζουν τα παιδιά τους να ακολουθήσουν αντικείμενα που οι ίδιοι δεν είχαν τη δυνατότητα. Αυτό μπορεί να κάνει τα παιδιά να επαναστατήσουν από αντίδραση.

Δίδυμος
Οι Δίδυμοι βρίσκουν πολύ ενδιαφέροντα τα παιδιά. Μπορεί τα πρώτα χρόνια να βαριούνται λίγο, όταν το παιδί δεν μπορεί να πει πολλά αλλά μόλις μεγαλώσει λίγο και αρχίσει να ανταποκρίνεται ο Δίδυμος γονιός δεν θα σταματάει το παιχνίδι!

Είναι επίσης πάντα πρόθυμοι να λύνουν τις απορίες των παιδιών τους και τους ενθαρρύνουν να διαβάζουν βιβλία ή να βρίσκουν απαντήσεις στις ερωτήσεις τους στο Διαδίκτυο.

Καρκίνος
Οι Καρκίνοι, αρκεί να μην τους κατακλύσει η αγωνία – η οποία μπορεί να είναι εντελώς παράλογη – γίνονται πολύ καλοί γονείς. Στοργικοί αλλά αγχώδεις.

Λέων
Οι Λέοντες γίνονται άριστοι γονείς. Πρέπει ωστόσο να προσέξουν ένα πράγμα. Αν και θέλουν διακαώς τα παιδιά τους να είναι ευτυχισμένα και να έχουν όσα εκείνοι στερήθηκαν, πρέπει να προσέξουν να μην είναι υπερβολικά πιεστικοί για μια δραστηριότητα μόνο και μόνο επειδή οι ίδιοι δεν είχαν αυτή τη δυνατότητα όταν ήταν μικροί.

Παρθένος
Ο Παρθένος θα αποφασίσει να κάνει οικογένεια τη κατάλληλη στιγμή και μόνο κατόπιν ώριμης σκέψης. Ως γονιός θα θέλει διακαώς το παιδί του να αναπτύξει το λεξιλόγιό του και να διαβάσει. Δεν πρέπει όμως να ξεχνά ότι τα παιδιά θέλουν χρειάζονται περισσότερη τρυφερότητα και λιγότερη κριτική.

Ζυγός
Οι Ζυγοί ως γονείς έχουν την τάση να κακομαθαίνουν τα παιδιά τους για να εξασφαλίσουν τη δική τους ηρεμία. Τα παιδιά φυσικά ενθουσιάζονται και το εκμεταλλεύονται. Οι Ζυγοί χρειάζεται επίσης να μάθουν να απαντούν ευθέως στις ερωτήσεις των παιδιών τους. Οι έμμεσες απαντήσεις τύπου «Γιατί έτσι» επιφέρουν εκνευρισμό στους ίδιους γιατί τα παιδιά θα επιμένουν, μέχρι να πάρουν μια απάντηση.

Σκορπιός
Ο γονιός Σκορπιός ενθαρρύνει τα παιδιά του για σκληρή δουλειά αλλά και πολύ παιχνίδι. Επειδή όμως τους απασχολεί πολύ η καριέρα τους, ίσως καταλήξουν να μην περνούν όσο χρόνο θα έπρεπε με την οικογένειά τους.

Τοξότης
Οι Τοξότες γίνονται υπέροχοι γονείς και παρακινούν δημιουργικά τα παιδιά τους από μικρή ηλικία. Συχνά ωστόσο ένας γονιός Τοξότης μόνος τους, βαριέται με τους φυσικούς περιορισμούς της συζήτησης με ένα ανήλικο παιδάκι. Σε κάθε περίπτωση όμως συμμετέχει ενεργά στο μεγάλωμα του παιδιού και το ενθαρρύνει να μιλήσει και να αντιδράσει σε κάθε είδους ερέθισμα.

Αιγόκερως
Οι Αιγόκεροι γονείς ανυπομονούν να δώσουν στα παιδιά τους όσα στερήθηκαν οι ίδιοι. Όλα τα ζώδια έχουν αυτή τη τάση, αλλά ο Αιγόκερως την έχει σε μεγάλο βαθμό. Νιώθουν τρομερή υπερηφάνεια όταν πηγαίνουν το παιδί στο καλύτερο σχολείο της περιοχής.

Υδροχόος
Οι Υδροχόοι είναι γονείς με ζωντάνια. Ενθαρρύνουν τα παιδιά τους στο διάβασμα, τη φύση και το περιβάλλον. Είναι πολύ προοδευτικοί άνθρωποι και ίσως μάλιστα προτιμήσουν ένα σχολείο με εξίσου προοδευτικές αρχές.

Ιχθείς
Οι Ιχθείς είναι γονείς που κακομαθαίνουν τα παιδιά τους. Ενδίδουν σε νάζια και απαιτήσεις μόνο και μόνο για να εξασφαλίσουν την ησυχία τους. Καθώς μεγαλώνουν όμως τα παιδιά τους θα έχουν ένα αίσθημα απογοήτευσης για την αναποφασιστικότητα του γονιού τους και την ανικανότητά του να είναι ειλικρινής μαζί τους.


Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.