Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Τέλος εποχής για τον τοίχο με τις τσίχλες στο Σιάτλ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δείτε φωτογραφίες από την ξεχωριστή τουριστική ατραξιόν.

Αν κάποιος σας έλεγε ότι σε έναν τοίχο στο Σιάτλ όποιος περνάει κολλάει την τσίχλα του, ίσως στην αρχή νιώθατε μια αηδία. Οι φωτογραφίες όμως από την ιδιαίτερη τουριστική ατραξιόν είναι εντυπωσιακές. Και τώρα αυτός ο τοίχος του διάσημου Place Market Pike, μετά από 20 χρόνια θα καθαριστεί!

Ο τοίχος είναι χρωματιστός από τις τσίχλες, κάποιες εκ των οποίων σχηματίζουν διάφορα σχήματα και ανέρχονται σε εκατομμύρια. Η παράξενη αυτή συνήθεια ξεκίνησε το 1990, όταν όσοι περίμεναν στην ουρά για το θέατρο κόλλαγαν τις τσίχλες τους στον τοίχο από... βαρεμάρα. Στην αρχή οι υπεύθυνοι του θεάτρου καθάριζαν τον τοίχο, αλλά αυτός γέμιζε ξανά.

Και τώρα αυτός ο τοίχος θα χάσει την περίεργη λάμψη του και θα γίνει όπως όλοι οι τοίχοι στο Σιάτλ. Ο καθαρισμός θα γίνει με μηχανή ατμού, η οποία θα λειτουργεί με μεγάλη πίεση προκειμένου να ξεκολλήσει τις τσίχλες. «Αυτή είναι η πιο περίεργη δουλειά που έχω κάνει ποτέ» λέει στο CNN ο συντηρητής κτιρίων Kelly Foster, που επισημαίνει ότι οι εργασίες θα κοστίσουν πάνω από 3.000 ευρώ.


















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.