Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

«Το εξάμηνο μπορεί να κερδηθεί»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος: Μία επιστράτευση είναι το έσχατο μέτρο σε μία δημοκρατία
.
«Δεν θα δεχτούμε εκπτώσεις όσον αφορά τις 13 εβδομάδες που απαιτούνται για κάθε εξάμηνο» δήλωσε κατηγορηματικά ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοσταθμό «Βήμα FM» προσθέτοντας ότι το εξάμηνο μπορεί να κερδηθεί.

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Η πολιτεία θέτει το νομικό πλαίσιο και το νομικό πλαίσιο είναι σαφές και δεν πρόκειται να αλλάξει. Δηλαδή, ότι απαιτείται το ελάχιστο των 13 εβδομάδων για κάθε εξάμηνο και δύο-τρεις εβδομάδες για κάθε εξεταστική. Αυτό δεν αλλάζει. Η εκπαιδευτική διαδικασία δεν θα αλλοιωθεί. Το αυτοδιοίκητο ορίζει πως την ευθύνη για την οριοθέτηση του εξαμήνου την έχουν οι γενικές συνελεύσεις των τμημάτων. Συγκεκριμένα 13 και 13 εβδομάδες ημερολογιακά, και δύο έως τρεις εβδομάδες για κάθε εξεταστική. Θα μπορούσε να πεί κανείς ότι με την έναρξη των προγραμμάτων στο Καποδιστριακό από τη Δευτέρα, η εκπαιδευτική διαδικασία θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιουλίου και το εξάμηνο θα κερδηθεί. Σε κάθε περίπτωση, αυτό εναπόκειται στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο» σημείωσε.

Επίσης, ο κ. Αρβανιτόπουλος υπογράμμισε ότι σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα επιστράτευσης. «Μία επιστράτευση είναι το έσχατο μέτρο σε μία δημοκρατία. Είναι ακόμα πιο επείγον και σοβαρό, ένα τέτοιο μέτρο να είναι απολύτως αιτιολογημένο και αποτελεσματικό. Γιατί, αν δεν είναι αποτελεσματικό, αυτό εγείρει ζητήματα νομιμοποίησης. Γνωρίζετε ότι αναγκάστηκα να εισηγηθώ την επιστράτευση των εκπαιδευτικών το περασμένο καλοκαίρι, διότι τότε εάν η απεργία γινόταν- έστω και σε μικρά ποσοστά- θα είχε, ουσιαστικά, βλάψει το αδιάβλητο και την ομαλή λειτουργία των πανελλαδικών εξετάσεων. Ήταν κάτι πολύ σοβαρό και δεν μπορούσαμε να μην προβούμε σε αυτό το έσχατο και ακραίο μέτρο» ανέφερε χαρακτηριστικά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.