Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Επιτυχίες κι ένα παράδοξο στο αθλητισμό των ΑμεΑ τις τελευταίες μέρες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Χρυσό ο Κουτούλιας, χάλκινο ο Σεΐτης


Η συγκομιδή μεταλλίων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου ΑμεΑ μεγαλώνει με τον Χρήστο Κουτούλια να κατακτά το χρυσό στο μήκος T47 και τον Μιχάλη Σεΐτη το χάλκινο στα 200μ. Τ44.



Στα επτά μετάλλια έχει φτάσει η ελληνική αποστολή μετά από την ολοκλήρωση της τέταρτης ημέρας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου ΑμεΑ το οποίο διεξάγεται στο Γκροσέτο. Τα τελευταία που προστέθηκαν στη λίστα ήταν αυτά των Κουτούλια και Σεΐτη.

Ο Χρήστος Κουτουλιας με 6.63, την καλύτερη επίδοση για φέτος, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Μήκος T47.

Τρίτος στα 200μ. Τ44 ήταν ο Μιχάλης Σεΐτης με χρόνο 22.58, ενώ ο Γιώργος Βαγιανόπουλος ήταν τέταρτος στην σφαιροβολία F36 με 12.04 με την καλύτερη επίδοση του για φέτος. Υπενθυμίζουμε ότι η Ελλάδα έχει κατακτήσει δύο χρυσά, τέσσερα ασημένια και ένα χάλκινο.

----------------------

Χρυσό ο Φερνάντες


Ακόμα ένα μετάλλιο κατέκτησε η ελληνική αποστολή στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ΑμεΑ με τον Σε Ζόν Φερνάντες να κατακτά το χρυσό στη σφαίρα στην κατηγορία F53 με βολή στα 7.93μ.



Μετά το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ο Σεζόν Φερνάντες αναδείχθηκε και πρωταθλητής Ευρώπης. Ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης είχε καλύτερη βολή στα 7 μέτρα 93 εκατοστά, που του χάρισε το χρυσό μετάλλιο του αγωνίσματος στην κατηγορία F53.

Μετά το χάλκινο μετάλλιο του την Τρίτη ο Σείτης αγωνίστηκε και στον τελικό των 100μ. όπου κατέλαβε την 4η θέση με 11.74 (11.83 στα προκριματικά).

Τέλος, στην κορίνα F32 ο Νίκος Γονιός με βολή στα 30.76μ. που αποτελεί προσωπικό ρεκόρ κατέλαβε την τέταρτη θέση.

----------------------

Απίστευτο: Η ομοσπονδία ξέχασε να δηλώσει τον χρυσό πρωταθλητή, Χρήστο Κουτούλια

Δεν υπάρχει. Ελλάς το μεγαλείο σου και όχι μόνο. Η ομοσπονδία ξέχασε να δηλώσει τον χρυσό πρωταθλητή Χρήστο Κουτούλια στα 100μ. του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου ΑμεΑ.

Και όμως συνέβη και αυτό...

Μπορεί πριν από δύο μέρες, ο Χρήστος Κουτούλιας να έκανε περήφανη την Ελλάδα, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου ΑμεΑ στο άλμα εις μήκος, αλλά δεν είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί και στα 100μ.

Γιατί; Γιατί η ομοσπονδία δεν τον δήλωσε εγκαίρως. Μάλιστα, ο προπονητής του τον είχε δηλώσει κανονικά στην κούρσα, αλλά λίγο πριν την εκκίνηση, ο Έλληνας αθλητής πληροφορήθηκε ότι δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, γιατί η ομοσπονδία δεν είχε κάνει το ίδιο.

Μπορεί να έγιναν κάποιες προσπάθειες να δηλωθεί η Έλληνας πρωταθλητής την τελευταία στιγμή, αλλά αυτό δεν συνέβη ποτέ.

Δείτε το σχόλιο του προπονητή του, Κώστα Βογιατζάκη

inner

----------------------

Για πρώτη φορά Έλληνες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας ΑμεΑ


Αέρας, θάλασσα και κυματισμός τρία στοιχεία της φύσης που είναι γνωστά και αναγκαία για τους αθλητές της ιστιοπλοΐας. Τί γίνεται όμως με τους αθλητές με αναπηρία;

Οι αθλητές λοιπόν ιστιοπλοΐας με αναπηρία δεν αντιμετωπίζονται διαφορετικά από τους υπόλοιπους. Μπαίνουν με τα ειδικά σκάφη στη θάλασσα κάτω από τις ίδιες συνθήκες με τους υπόλοιπους αθλητές, έρχονται αντιμέτωποι με τα ίδια στοιχεία της φύσης, μαθαίνουν ιστιοπλοΐα με θεωρικά αλλά και πρακτικά μαθήματα, έξω στη θάλασσα.

Η μαγεία της ιστιοπλοΐας είναι πως ο αθλητής ΑμΕΑ όταν φύγει από την ασφάλεια του σπιτιού του και βρεθεί με το ειδικό σκάφος του στη θάλασσα αντιμέτωπος με τη θάλασσα γίνεται ανεξάρτητος, κυβερνήτης της ζωής του και κυρίαρχος του σκάφους του.

Από εκεί και πέρα και μετά την πρώτη φορά κιόλας, η ιστιοπλοΐα γίνεται νοοτροπία, τρόπος ζωής, θα μπορούσε κανείς να το χαρακτηρίσει κι ως το πιο εθιστικό κομμάτι της καθημερινότητας του αθλητή.

Έτσι στις 30 Μαΐου μια όμορφη και δεμένη σαν οικογένεια, ομάδα αθλητές του Ναυταθλητικού Ομίλου ΑΜΕΑ SAILABILITY HELLAS – Ιστιοπλοΐα για όλους ξεκίνησε το ταξίδι της από την Ελλάδα για την Ολλανδία, συγκεκριμένα για το Medemblic, με σκοπό να κάνει την Ελλάδα υπερήφανη.


Πηγή: http://www.sport24.gr , http://www.sport24.gr , http://www.sport-fm.gr και http://www.newsnowgr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.