Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Νταντάδες παιδιών διασήμων και οι καταπληκτικές ζωές τους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Χλιδή, ταξίδια και παχυλοί μισθοί - Δείτε τις φωτογραφίες.

Μετακίνηση με ιδιωτικά τζετ, συναναστροφή με τους rich and famous του κόσμου, διάσημους και γαλαζοαίματους, ψώνια στα πιο εντυπωσιακά εμπορικά κέντρα, ζωή μέσα στην πολυτέλεια.

Αυτή είναι η ζωή που κάνουν πολλοί πλούσιοι και διάσημοι του κόσμου- και μαζί τους αυτή τη ζωή κάνουν και οι νταντάδες των παιδιών τους.

Γκουβερνάντες περιωπής, περιζήτητες και καλοπληρωμένες, απολαμβάνουν έναν τρόπο ζωής κατά κάποιο τρόπο «δανεικό», τον τρόπο ζωής των εργοδοτών τους- και φυσικά πληρώνονται γι’ αυτό.

Δεν είναι εύκολη δουλειά, λέει στη Daily Mail η 27χρονη celebrity nanny Philippa Christian που τα τελευταία χρόνια έχει δουλέψει με αστέρες του κινηματογράφου και του αθλητισμού και έχει μείνει σε ιδιωτικά νησιά αλλά και σε παλάτι της Ινδίας.



Κάποιοι από τους εργοδότες της έκαναν μια δουλειά την οποία εκείνη δεν έμαθε ποτέ. «Είναι καλύτερα να μη ρωτάς μέχρι να σου πουν, αν σου πουν ποτέ», εξηγεί.

«Ήμουν τυχερή, ταξίδεψα σε ιδιωτική βίλα στην Ιταλία, είχα τα δικά μου διαμερίσματα σε παλάτι», αφηγείται.

Η Αυστραλή Philippa λέει πως χάρη στη δουλειά της έχει ταξιδέψει σε μέρει που μόνο να ονειρευτεί μπορούσε: «Έχω πάει στην Αμερική, την Ινδία, τις Μπαχάμες, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κι έχω κάνει και σύντομα ταξίδια στην Ευρώπη».

Είναι αυτονόητο πως ταξιδεύει στην πρώτη θέση ή με ιδιωτικά τζετ. «Την πρώτη φορά που ταξίδεψα στην πρώτη θέση δεν ήξερα τι να περιμένω», λέει, «αλλά ευτυχώς τα παιδιά που φρόντιζα ήξεραν πολύ καλά: πού βρίσκονταν όλα, ποια κουμπιά έκαναν τα καθίσματα κρεβάτια, ακόμα και τις οδηγίες ασφαλείας ήξεραν απ’ έξω».



Μια χρονιά που δεν είχαν επιστρέψει στο σπίτι την ημέρα των γενεθλίων της, η οικογένεια για την οποία δούλευε της έδωσε μια ώρα να ψωνίσει ό,τι ήθελε- χωρίς ούτε μετρητά ούτε κάρτα…

«Αναλαμβάνω να τρέχω πίσω από τα παιδιά, να κολυμπάω μαζί τους, να τους λέω παραμύθια, να τα κάνω μπάνιο και να τα ντύνω για το δείπνο ώστε οι γονείς τους να βλέπουν τα όμορφα, χαρούμενα πρόσωπά τους όταν κάθονται όλοι μαζί στο τραπέζι», περιγράφει.

Δεν είναι η μόνη που ζει έτσι.

Η 40χρονη Paola Diana είναι ιδρύτρια της εταιρείας Nanny & Butler, διεθνούς πρακτορείου για εξεύρεση εξειδικευμένου οικιακού προσωπικού.



Η Paola ζει μεταξύ Ρώμης και Λονδίνου, ενώ γυρνά τον κόσμο αναζητώντας τους καλύτερους, από σοφέρ έως νταντάδες.

«Για μερικά κορίτσια είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, πολλές νταντάδες είναι λίγο μεγαλύτερες από 20 χρονών», εξηγεί.

«Δουλεύουν για VIPs και celebrities αλλά υπάρχουν πολλών ειδών οικογένειες. Πολλές ζουν σε διαφορετικά μέρη όλο το χρόνο, από το Λονδίνο ως την Ελλάδα και την Αμερική, και οι νταντάδες πρέπει να ταξιδεύουν μαζί τους. Πολλές φορές οι οικογένειες αυτές δεν μπαίνουν στον κόπο να νοικιάσουν ή να αγοράσουν σπίτι. Απλώς νοικιάζουν έναν ολόκληρο όροφο σε 7στερο ξενοδοχείο».

Σύμφωνα με την Paola, οι ετήσιες απολαβές τους ξεπερνούν τα 40.000 ευρώ αλλά είναι εύκολο να βγάλουν ακόμα και τα διπλάσια.

«Οι πραγματικά καλές νταντάδες μπορούν να παίρνουν έως και 2000 ευρώ την εβδομάδα», προσθέτει.

Η Αμερικανίδα Holly Bammert είχε, μέσω της δουλειάς της, την ευκαιρία να ταξιδέψει στη Βρετανία, την Ελλάδα, την Ελβετία, την Ιταλία, την Ισπανία, τις Παρθένες Νήσους, την Ουρουγουάη και τα Χαβάη.



«Μια οικογένεια για την οποία δούλευα έκανε διακοπές στο Λονδίνο, μας προσέφεραν δικά μας διαμερίσματα κοντά στο σπίτι που είχαν νοικιάσει, εισιτήρια για να μας επισκεφθεί ένας δικός μας άνθρωπος και να πάμε μαζί του όπου θέλαμε, σε όλο τον κόσμο, και άδεια 10 ημερών», περιγράφει.

«Πολλές φορές είναι δύσκολο να είσαι μακριά από την οικογένεια και τους φίλους σου αλλά λέω στον εαυτό μου πως το εργασιακό περιβάλλον είναι πολύ καλύτερο από οποιοδήποτε γραφείο», καταλήγει.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.