Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Έκπτωση έως και 70% σε όσους αποκαλύψουν αδήλωτα εισοδήματα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σημαντικά κίνητρα θα έχουν, σύμφωνα με την "Καθημερινή της Κυριακής" όσοι φορολογούμενοι αποκαλύψουν στο δημόσια αδήλωτα εισοδήματα τα οποία διατηρούν σε εγχώριες τράπεζες ή πιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού.

Το ύψος της έκπτωσης επί του φόρου θα συνδέεται με την επένδυση των κεφαλαίων που θα νομιμοποιηθούν, ενώ θα αίρονται πρόστιμα, προσαυξήσεις και ποινικές διώξεις.

Σύμφωνα με το σχέδιο που αποκαλύπτει η "Καθημερινή", το μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης θα έχουν όσοι τοποθετήσουν τα εισοδήματά τους σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου ή έντοκα γραμμάτια. Στην περίπτωση αυτή, το ποσοστό της έκπτωσης θα ανέρχεται στο 70%.

Αντίθετα, εάν τα χρήματα διατηρηθούν σε απλό καταθετικό λογαριασμό εγχώριας τράπεζας, το ποσοστό της έκπτωσης θα είναι μόλις 20% επί του φόρου που προκύπτει.

Σύμφωνα πάντα με το σχέδιο, δυνατότητα χρήσης των ευνοϊκών όρων του υπουργείου Οικονομικών θα έχουν οι φορολογούμενοι που έχουν αδήλωτα εισοδήματα τα οποία είναι τοποθετημένα σε τραπεζικούς λογαριασμούς της Ελλάδας ή αλλοδαπούς, σε αμοιβαία κεφάλαια, ομόλογα και γενικότερα τίτλους του εξωτερικού, καθώς και στο χρηματιστήριο ή σε πλατφόρμες συναλλαγών.

Εξαιρούνται από τη νομιμοποίηση κεφάλαια τα οποία δεν έχουν «περάσει» από το τραπεζικό σύστημα. Επίσης, χρηματικά ποσά τα οποία βρίσκονταν το προηγούμενο διάστημα σε ελληνικές τράπεζες και έχουν «τοποθετηθεί» στα στρώματα, εφόσον προέρχονταν από φοροδιαφυγή, μπορούν να νομιμοποιηθούν.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.