Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Εκστρατεία καθαρισμού και αναβάθμισης ιστορικών οδών της Αθήνας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Από τον δήμο και ομάδες πολιτών.

Εκστρατεία καθαρισμού και λειτουργικής αναβάθμισης ιστορικών οδών της πρωτεύουσας, όπως η οδός Αθηνάς, εγκαινιάζει ο δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με δραστήριες και δυναμικές ομάδες πολιτών της Αθήνας.

Σύμφωνα με τον δήμο, ήδη, η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης προχώρησε σε εργασίες καθαρισμού της πρόσοψης του ιστορικού κτιρίου της Βαρβακείου Αγοράς. Αφαιρέθηκαν τα γκράφιτι με ειδικά υλικά και οι επιφάνειες επανήλθαν στην αρχική τους μορφή.

Για τη μελλοντική προστασία του κτιρίου τοποθετήθηκε στις επιφάνειες ειδικό προστατευτικό υλικό. Οι εργασίες επεκτάθηκαν στο κτίριο των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Αθηναίων με σκοπό, η πιλοτική εφαρμογή να επεκταθεί από την οδό Αθηνάς και σε άλλες εμβληματικές οδούς της πόλης.

Η εκστρατεία αποσκοπεί στο συστηματικό καθαρισμό των επιφανειών όλων των κτιρίων (δημόσιων και ιδιωτικών), την επιδιόρθωση και ενίσχυση του φωτισμού, την αποκατάσταση των μικρών στύλων αποτροπής της παράνομης στάθμευσης και την ανανέωση των διαβάσεων κυκλοφορίας πεζών. Η επίσημη έναρξη τοποθετείται την 21η Αυγούστου, θα έχει συνολική διάρκεια περίπου τριών μηνών και θα επεκταθεί στο σύνολο της οδού Αθηνάς και στη συνέχεια, σταδιακά, στις οδούς Σταδίου, Πανεπιστημίου και Ερμού.

Τέλος, ο δήμος Αθηναίων μέσω της νέας διαδικτυακής πλατφόρμας «Συν Αθηνά» (www.synathina.gr) απευθύνει κάλεσμα σε ομάδες που δραστηριοποιούνται στην πόλη, με στόχο την όσο πιο ενεργή εμπλοκή τους σε αυτήν την καθοριστική προσπάθεια αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης ιστορικών οδών της Αθήνας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.