Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Συστήνεται ομάδας διοίκησης έργου για την προστασία της φύσης από το ΥΠΕΚΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα συντονίζει την εφαρμογή των πολιτικών και σχεδιασμών του υπουργείου.

Συστήνεται ομάδα διοίκησης έργου (Ο.Δ.Ε.) για την προετοιμασία και τον επιχειρησιακό σχεδιασμό των ενεργειών που απαιτούνται για το εθνικό σύστημα προστατευόμενων περιοχών και την προστασία της φύσης, με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης.

Όπως ανακοινώθηκε, έργο της επταμελούς αυτής ομάδας θα είναι ο συντονισμός και η παρακολούθηση της εφαρμογής των πολιτικών και σχεδιασμών του υπουργείου, καθώς και των ενεργειών και των μέτρων που απαιτούνται σε σχέση με το εθνικό σύστημα προστατευόμενων περιοχών και την προστασία της φύσης.

Συντονιστής της Ο.Δ.Ε. θα είναι ο Παναγιώτης Δημόπουλος, βιολόγος, καθηγητής οικολογίας του πανεπιστημίου Πατρών και ως μέλη τοποθετούνται η Φωτεινή Στεφανή, τοπογράφος μηχανικός-πολεοδόμος-χωροτάκτης, συνεργάτης γ.γ. ΥΠΕΚΑ, ο Ιωάννης Χαραλαμπόπουλος, δρ. γεωπονικού πανεπιστημίου, η Μόνικα Σκαλτσά, αρχιτέκτων-μηχανικός-πολεοδόμος-χωροτάκτης, προϊσταμένη τμήματος φυσικού περιβάλλοντος, η Ελένη Τρύφων, δρ. Βιολογίας, στέλεχος τμήματος φυσικού περιβάλλοντος, η Χρυσούλα Κούρτελη, δρ. χημικός μηχανικός, προϊσταμένη ΕΥΣΠΕΔ, και η Ελπίδα Καραδήμου, βιολόγος M.Sc. διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών.

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, «με τη σύσταση της Ο.Δ.Ε., επαναβεβαιώνεται η βούληση του ΥΠΕΚΑ να θέσει ως προτεραιότητα την προστασία της φύσης και το σχεδιασμό της λειτουργίας ενός Εθνικού Συστήματος Προστατευόμενων περιοχών στην υπηρεσία των πολιτών και στο πλαίσιο των εθνικών προτεραιοτήτων και υποχρεώσεων».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.