Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Στο ΣτΕ για τη διαθεσιμότητα οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ζητούν να ακυρωθούν δύο αποφάσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στο ΣτΕ προσέφυγαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Εμπορίου, ζητώντας να ακυρωθούν δύο αποφάσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με τις οποίες καταργήθηκαν 1.665 οργανικές θέσεις στα δημόσια νοσοκομεία και 100 θέσεις στο υπουργείο Εμπορίου, με αποτέλεσμα το προσωπικό (1.765 άτομα) να τεθεί σε διαθεσιμότητα. Οι συνδικαλιστικοί φορείς υποστηρίζουν ότι οι επίμαχες υπουργικές αποφάσεις παραβιάζουν σωρεία διατάξεων του Συντάγματος και της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, υποστηρίζουν ότι η διαθεσιμότητα των 1.765 υπαλλήλων έγινε χωρίς να προηγηθεί κάποια μελέτη για τις πραγματικές ανάγκες των νοσοκομείων και του υπουργείου Εμπορίου και πως αντίθετα, έγιναν αποσπασματικά και περιστασιακά και αφού προηγουμένως εξαγγέλθηκε ότι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 15.000 υπάλληλοι του δημόσιου τομέα.

Σύμφωνα με τις προσφυγές, οι επίμαχες υπουργικές αποφάσεις παραβιάζουν τις συνταγματικές αρχές της ισότητας, της αμεροληψίας, της αξιοκρατίας και της ορθολογικής οργάνωσης της δημόσιας διοίκησης, όπως επίσης και τις συνταγματικές επιταγές των άρθρων 26, 74 και 103.

Ακόμη υποστηρίζουν ότι συγκρούεται η διαθεσιμότητα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), τη Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.