Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Συνάντηση Ιερώνυμου - Πατούλη του ΙΣΑ για τα «Δωρεάν Φάρμακα σε ανασφάλιστους και αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδας, Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κκ Ιερώνυμο Β συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) Γιώργος Πατούλης για να επισφραγίσουν την έναρξη του Πανελλαδικού Προγράμματος «Δωρεάν Φάρμακα σε ανασφάλιστους και αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας» του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.

Στόχος της συνάντησης ήταν η Ιατρική Διακονία ως συνεργασία του Ιατρικού Κόσμου με την Εκκλησία για τη στήριξη των ευπαθών και αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας.

Από τη θέση του Προέδρου του ΙΣΑ αλλά και του Δημάρχου Αμαρουσίου, ο κ.Πατούλης συζήτησε με το Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος τους άξονες δράσεων για τη στήριξη των αναξιοπαθούντων πολιτών που πλήττονται από την «ανθρωποκτονική» κρίση, αλλά και τους επόμενους στόχους του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, που ξεκινάει σήμερα 1η Οκτωβρίου 2013 μέσα από το Πανελλαδικό Πρόγραμμα διάθεσης φαρμάκων, τόσο στην Αττική όσο και σε όλη την Ελλάδα, με στόχο την υιοθέτηση χρονίων, φτωχών ανασφάλιστων ασθενών.



Με το μήνυμα «Κανείς χωρίς Γιατρό, Φαγητό και Φάρμακο σε μια Ελλάδα που υποφέρει» ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και ο Πρόεδρος του ΙΣΑ συνομολόγησαν και συμφώνησαν σε ένα αποτελεσματικό πλαίσιο δράσεων του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, μέσα από το οποίο θα καταγράφονται οι φτωχοί ανασφάλιστοι, χρόνιοι ασθενείς σε όλες της ενορίες της Αρχιεπισκοπής και σε όσες Μητροπόλεις θέλουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Η καταγραφή γίνεται με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια και ισχύουσα ιατρική συνταγή για ένα τρίμηνο, ώστε να πιστοποιηθούν οι ανασφάλιστοι ασθενείς ανάλογα με τις παθήσεις τους. Τα φάρμακα θα μεταφέρονται με όχημα της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών στις ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενώ στις Μητροπόλεις της υπόλοιπης Ελλάδας θα αποστέλλονται κατόπιν συνεννόησης με τους Προϊστάμενους των Ναών.

Επόμενοι στόχοι που συζητήθηκαν ήταν τα εγκαίνια των Παραρτημάτων του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στη ΓΣΕΒΕΕκαι στον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών που προγραμματίζονται 14 Οκτωβρίου 2013.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.