Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Παρίστανε τον αστυνομικό και εξαπατούσε

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 28χρονου, ο οποίος συνελήφθη χθες το μεσημέρι, στον Ασπρόπυργο, κατηγορούμενος για αντιποίηση αρχής, αντιποίηση στολής, απάτη, απόπειρα εκβίασης και ψευδή ανωμοτί κατάθεση, σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε, μετά από καταγγελία 46χρονου, τον οποίο ο δράστης είχε γνωρίσει, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, παρουσιαζόμενος ως αστυνομικός, έχοντας μάλιστα αναρτήσει και φωτογραφία του με στολή.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο δράστης, εκμεταλλευόμενος τη γνωριμία του με τον παθόντα, κατάφερε να του «αλιεύσει» λεπτομέρειες σχετικά με ποσό ύψους 6.300 ευρώ, το οποίο είχε δανείσει στο παρελθόν σε τρίτο πρόσωπο, χωρίς να του έχει επιστραφεί.

Με το πρόσχημα ότι ως «αστυνομικός» θα του εξασφάλιζε την επιστροφή του οφειλόμενου ποσού, κατάφερε να τον εξαπατήσει και να του αποσπάσει 2.100 ευρώ, πείθοντας τον ότι βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη του οφειλέτη.

Ο 28χρονος, συνεχίζοντας την εγκληματική του δράση, προχθές το μεσημέρι, επιχείρησε να αποσπάσει από τον 46χρονο επιπλέον ποσό 2.500 ευρώ, απειλώντας τον ότι θα αντιμετώπιζε κίνδυνο η ατομική και οικογενειακή του ασφάλεια από τον ίδιο και άλλους «αστυνομικούς», που είχαν εμπλακεί στην υποτιθεμένη αστυνομική επιχείρηση.

Στο πλαίσιο των συστηματικών αναζητήσεων, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον 28χρονο δράστη, χθες το μεσημέρι, σε περιοχή του Ασπροπύργου.

Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο χρησιμοποιούσε για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον παθόντα και ένα δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, για το οποίο είχε δηλώσει απώλεια και είχε υποβάλει αίτηση στην αρμόδια αστυνομική Αρχή για την έκδοση νέου.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ’ όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210 – 8779700 με την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.