Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

ΕΣΕΕ: Θετικό βήμα η εξαίρεση από τον ΦΠΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θετικά εκτιμά η ΕΣΕΕ την εξαίρεση από τη χρέωση ΦΠΑ, των περίπου τεσσάρων στους δέκα, πολύ μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών με «μπλοκάκι», αν και σημειώνει ότι το όριο του τζίρου των 10.000 ευρώ είναι πολύ μικρό, σε σύγκριση με άλλες χώρες της ΕΕ των 28, όπου ο μέσος όρος του τζίρου απαλλαγής είναι 28.000 ευρώ.

Στις περισσότερες χώρες-μέλη, όπως σημείωσε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, η εξαίρεση κυμαίνεται μεταξύ 25.000 και 50.000 ευρώ, ενώ σε Γαλλία και Βρετανία η εξαίρεση φθάνει αντίστοιχα τα 90.000 και 95.000 ευρώ.

«Είναι εμφανές ότι το συγκεκριμένο μέτρο, περισσότερο διευκολύνει τη γραφειοκρατία της διαδικασίας περιοδικών δηλώσεων και ελέγχων, ενώ λιγότερο λειτουργεί ως ελάφρυνση φόρου και τιμών, αφού αντίστοιχα ο ΦΠΑ των αγορών και των δαπανών δεν θα εκπίπτει. Το νέο μέτρο που θα ισχύσει από 1/1/15, εφόσον δίνει τη δυνατότητα επιλογής προαιρετικής εξαίρεσης για κάθε φορολογικό έτος, προτείνεται να επεκταθεί τουλάχιστον στο όριο των 20.000 ευρώ, ώστε να συμπεριλάβει το μεγαλύτερο κομμάτι συγκέντρωσης της "μικρής λιανικής" της ελληνικής αγοράς. Η προσπάθεια του οικονομικού επιτελείου είναι θετική, αλλά όχι αρκετή...», κατέληξε ο κ. Κορκίδης.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.