Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Σε ασφαλή επίπεδα οι διοξίνες στο κρέας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

ΕΦΕΤ: Το γεγονός αυτό δεν πρέπει να μας εφησυχάζει.

Σε επίπεδα ασφαλή για την υγεία του έλληνα καταναλωτή, βρίσκονται οι διοξίνες στο κρέας, όπως προκύπτει από έρευνα που θα παρουσιάσει ο προϊστάμενος της διεύθυνσης του ΕΦΕΤ, Κώστας Μπαρμπέρης, προσθέτοντας ωστόσο ότι «το γεγονός αυτό δεν πρέπει να μας εφησυχάζει, αφού η εμπειρία έχει δείξει ότι επιμόλυνση με διοξίνες οφείλεται κυρίως σε κατανάλωση από ζώα επιμολυσμένης με διοξίνες ζωοτροφής και όχι στη ρύπανση του περιβάλλοντος».

Στο πλαίσιο αυτό, ο ίδιος σημείωσε ότι καθώς στην Ελλάδα η βιομηχανική δραστηριότητα είναι περιορισμένη, πέραν των ζωοτροφών προσοχή θα πρέπει να δίνεται στους άλλους παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν επιμόλυνση με διοξίνες, όπως είναι η βόσκηση των ζώων κοντά σε χωματερές και σημεία ανεξέλεγκτης απόρριψης απορριμμάτων.

Επισημαίνεται ότι η πρόσληψη διοξινών από τον άνθρωπο μπορούν να προκαλέσουν δυσμενείς επιπτώσεις στο νευρικό, ανοσοποιητικό και το ενδοκρινικό σύστημα, να επηρεάσουν την αναπαραγωγική λειτουργία, ενώ μπορεί να προκαλέσουν ακόμα και καρκίνο, όπως επεσήμανε ο ίδιος.

Την έρευνα αυτή θα παρουσιάσει ο κ.Μπαρμπέρης στη διάρκεια της ομιλίας του στο Πανελλήνιο Συνέδριο για το κρέας και τα προϊόντα του, οι εργασίες του οποίο ξεκίνησαν χθες και ολοκληρώνονται αύριο στη Θεσσαλονίκη, εν μέσω της διεξαγωγής της Διεθνούς Έκθεσης «Detrop».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.