Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Από αυτά τα αλλόκοτα πλάσματα εξαρτάται η επιβίωσή μας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αυτοί οι μικροοργανισμοί δίνουν στη Γη ανάσα ζωής.

Η κλιματική αλλαγή φαίνεται να έχει μεγάλη επίδραση στους θαλάσσιους μικροοργανισμούς που παράγουν το μισό από το οξυγόνο του πλανήτη, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Αναλύοντας 35.000 δείγματα θαλάσσιου νερού από όλο τον κόσμο οι ερευνητές επισημαίνουν πως η αυξανόμενη θερμοκρασία στον ωκεανό θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στο πλανγκτόν.



Οι μικροσκοπικοί οργανισμοί είναι στη βάση της θαλάσσιας διατροφικής αλυσίδας. Αλλά ταυτόχρονα αφαιρούν τόσο διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα όσο και τα τροπικά δάση.



Οι επιστήμονες που συμμετείχαν σε τετραετή διεθνή αποστολή για να μελετήσουν την «υγεία» των ωκεανών του κόσμου πρόκειται να αποκαλύψουν την πρώτη λεπτομερή ανασκόπηση του πλανγκτονικού οικοσυστήματος.



Προειδοποιούν, όπως γράφει το BBC, πως το συνέδριο του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή το Νοέμβριο θα πρέπει να τοποθετηθεί απέναντι στα ευρήματά τους για την υπερθέρμανση του πλανήτη.

«Πρέπει να προστατεύσουμε τους ωκεανούς για το μέλλον. Δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτούς τους μικροοργανισμούς, είναι ζήτημα επιβίωσης. Δεν είμαστε τα αφεντικά αυτού του πλανήτη. Είμαστε μέρος του και το ίδιο είναι και το πλανγκτόν», τονίζουν.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.