Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Ξαφνικό χαράτσι στα χωράφια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εκατοντάδες χιλιάδες κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και λοιποί φορολογούμενοι κατά τη διάρκεια του 2014 απέκτησαν εισοδήματα από γεωργικές δραστηριότητες έχουν φέτος για πρώτη φορά την υποχρέωση να δηλώσουν στην εφορία και «τεκμαρτό εισόδημα από ιδιοχρησιμοποίηση εκτάσεων γης», για τα αγροτεμάχια και τους αγρούς που κατέχουν και εκμεταλλεύτηκαν προκειμένου να παραγάγουν τα προϊόντα τους.

Το τεκμαρτό αυτό εισόδημα πρέπει να το υπολογίσουν σε ποσοστό 3% επί των αντικειμενικών αξιών των ιδιοκτητών εκτάσεων γης και να το δηλώσουν στα έντυπα Ε2 και Ε1. Θα πρέπει δε να πληρώσουν επί του «εισοδήματος» αυτού του φόρου 11%-33%.

Ταυτόχρονα, όμως, το ποσό του τεκμαρτού εισοδήματος από ιδιοχρησιμοποίηση εκτάσεων γης, κάθε αγρότης θα μπορεί να το δηλώσει και ως εκπιπτόμενη δαπάνη από τα ακαθάριστα έσοδα που απέκτησε από την άσκηση της γεωργικής δραστηριότητας και με τον τρόπο αυτό, να γλιτώσει φόρο που ισοδυναμεί με το 13% επί του τεκμαρτού αυτού ποσού.

Για τον ακριβή προσδιορισμό του «εισοδήματος» αυτού, όλοι αυτοί οι φορολογούμενοι θα χρειαστεί να ζητήσουν τη βοήθεια λογιστών, δεδομένου ότι θα πρέπει πρώτα να υπολογίσουν τις αντικειμενικές αξίες των χωραφιών τους, ακολουθώντας μια διαδικασία που απαιτεί τη συμπλήρωση πολύπλοκων εντύπων και την πραγματοποίηση πλήθους μαθηματικών πράξεων.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.